Bu fotoğraf onu birinci yaptı!

Bu fotoğraf onu birinci yaptı!
Kukumavın yılanı avlamasını fotoğrafladı, birincilik kazandı

FOTOĞRAFI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

İzmirli kuş fotoğrafçısı Ercüment Nadir Baskın (44), National Geographic tarafından düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nın Türkiye ayağı birincisi oldu. 

İzmir Kuş Cenneti'nde çektiği fotoğrafla yüzlerce rakibini geride bırakan Baskın, ABD'deki elemelerde Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

İzmir Doğa Fotoğrafçıları Derneği (İZDOF) üyesi olan Baskın, "doğa" kategorisinde yırtıcı kukumav kuşunun bir yılanı yakalamasını görüntüledi. 

Baskın, fotoğrafı çekmeden önce saatlerce Kuş Cenneti'nde dolaştığını, tam gitme aşamasındayken kukumavın gelip beş, altı metre ilerisinde yılanla boğuşmaya başladığını anlattı. 600 metreye zum yapmayı düşünürken saatlerdir beklediği kareyi önünde gören Baskın, hemen deklanşöre basmaya başladı. Baskın, çektiği pozun en iyisini seçerek yarışmaya gönderdi. 

Bine yakın fotoğrafın arasından birinciliğe uzanan Baskın, emeğinin karşılığını, 18-135 mm objektifle beraber bir Nikon D 300 ile aldı. 

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde radyoloji teknisyenliğinden emekli olan Ercüment Nadir Baskın, 20 yıldır fotoğraf çekiyor. Son 3 yıldır da kuş fotoğrafçılığı yapıyor. 

Yok olma aşamasındaki kuşları fotoğraflayan Nadir, kendisini, çevre ve doğa koruma bilincinin tekrar oluşturulmasına adadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.