Sideli gençler kültür gezisinde

Sideli gençler kültür gezisinde
Sideli gençler, kültür gezisiyle Anadolu büyüklerini ziyaret etti

Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Belde Belediyesi Gençlik Merkezi yıl içinde satranç, karate, tenis, gitar ve Türk halk müziği yarışmalarında dereceye giren öğrencileri Anadolu turuna çıkardı. Öğrenciler öğretmenleriyle birlikte Mevlana Celalettin Rumi, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli'nin mezarlarını ziyaret etti. Side Belediyesi Gençlik Merkezi Onursal Başkanı Nebi Barut ve Müdür Şafak Soygürbüz'ün katıldığı gezide 25 öğrenci Nevşehir Göreme'de ormanlık alana fidan dikimi yaptı. 

Geziye Konya'da Mevlana'nın 735. vuslat yıl dönümü etkinliklerine katılarak başladıklarını belirten Side Belediyesi Gençlik Merkezi Müdürü Şafak Soygürbüz, öğrencilerine Anadolu büyüklerini tanıtmaktan mutluluk ve onur duyduklarını söyledi. Anadolu insanının sevgi, barış, inanç, ahlak, insana saygı, hoşgörü ve 'yaratılanı Yaratan'dan ötürü sevme' kültürünü Mevlana, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli gibi din büyüklerinden öğrendiğini belirten Soygürbüz, 3 büyük insanın yaşadıkları devirde örnek davranış ve hikmetli sözleriyle topluma ışık olduklarını ifade etti. Soygürbüz, "Konya'da Şeb-i Aruz kutlamalarına katılarak öğrencilerimizle birlikte ruhani güzelliği yerinde yaşadık. Mevlana ve Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi'ni gezerek 13 ve 14'ncü yüz yılda Anadolu insanının yaşamını öğrendik. Böylece topraklarımız üzerinde kurulan uygarlıkların kültürel ve tarih mirası zenginliğini gözlemlemiş olduk." diye konuştu.

Soygürbüz, geziye Side Gençlik Merkezi Onursal Başkanı Nebi Barut, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Küçükgüngöri, Side Gençlik Merkezi Müdür Yardımcısı Rukiye Gökçay, Side Kemer Fatma Turgut Şen İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Bahri Oktay, karate antrenörü Emine Akgün ve beden öğretmeni Özlem Doğan'ın da katıldığını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.