Vali Harput: Bursa kültür şehri olacak

Vali Harput: Bursa kültür şehri olacak
Bursa Valisi Şehabettin Harput, Bursa'nın öncelikle 'kültür ve tarih şehri' vasfının olduğunu söyledi.

Harput, 'Kuruluştan Kurtuluşa' adlı tarih turu projesiyle ilgili olarak Salı günü, Çanakkale, Bilecik ve Bursa valileri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarının bir araya geleceğini söyledi. Vali Harput şehrin tanıtımı amacıyla 155 sayfalık 'Bursa' kitabının da basımının tamamlandığını açıkladı. 


Makamında düzenlediği basın toplantısında, Bursa'nın 'turizm ve kültür' şehri olduğunu belirten Vali Şahabettin Harput, Bilecik, Sögüt, iznik, Bursa ve Çanakkale'yi kapsayan 'Kuruluştan Kurtuluşa' adlı tarih turuyla ilgili Salı günü önemli bir toplantı yapacaklarını söyledi. Vali Harput, "Bursa, ekonomi şehri olmnasının yanısıra turih ve kültürel vasfıyla öne çıkıyor. 3 gün sürecek tarih turlarıyla Bursa ve bölgesindeki turizmi canlandırmayı hedefliyoruz. Salı günü Bilecik, Bursa ve Çanakkale valileri ile Kültür ve Turizm Bakanılğı müsteşarı biraraya gelecek" dedi. 

Bursa'nın tanıtımı açısından ilk kez detaylı bir kitap hazırlandığını da açıklayan Vali Harput, 155 sayfalık özel olarak hazırlanan 'Bursa' kitabının şehrin tanıtımı açısından önem taşdığını kaydetti. Kitabın İngilizce ve Türkçe basıldığını hatırlatan Vali Harput, İstanbul'un 2010 Dünya Kültür Başkenti' projesine Bursa'nın da dahil edilmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı. Vali Harput, "İstanbul'u, İstanbul yapan Bursa'dır. Projeye Bursa'nın da dahil edilmesi için komite yetkilileriyle görüştük. Çalışmalar sürüyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.