AK Parti'de FETÖ soruşturması
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "AK Parti'de bugüne kadar 874 belediye başkanı ve 12 bine yakın meclis üyesi ile ilgili FETÖ soruşturması yapıldı. Tespit ettiğimiz Belediye Başkanlarından 4 tanesinin ihracını, 1'inin de istifasını aldık. Meclis üyelerinden şu ana kadar 14 üyenin istifaları alındı" dedi.
Kaya, Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) mücadele konusunda kimsenin AK Parti'ye bakıp da bir şey söyleme hakkına ve haddine sahip olmadığını belirterek, "(FETÖ) Terör örgütü ilan edildiği gün CHP bunu himaye etti. Yerel seçimlere de birlikte girdiler. Bunu da ilan ettiler." dedi.
Kaya, Malatya'daki bir otelde, belediye başkanları ve partisinin ilçe başkanlarıyla bir araya geldi.
YEREL YÖNETİMLER MOTOR GÜCÜ
AK Parti olarak yerel yönetimlerin sorunlarını yerinde belirlemek için toplantıda olduklarını ifade eden Kaya, "Eğer belediyelerimizi doğru dizayn edemezsek bırakın yatırımcıların gelmesini mevcutları bile kaçırmak mümkündür. Dolayısıyla Türkiye'de şehirlerin gelişmesi, büyümesi bu ülkenin aynı zamanda motor gücünü oluşturuyor. Artık ülkelerin yarıştığı bir tablodan geçtik şimdi şehirlerin rekabet ettiği, işbirlikleri yaptığı bir tabloya evrildik." diye konuştu.
Kaya, yerel yönetimlerle ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini aktararak, bu yıl 56'ya yakın belediye başkanını yerinde ziyaret ettiklerini söyledi.
Türkiye'nin yerel yönetimlerle ilgili talihsiz bir döneme şahitlik edildiğini vurgulayan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
DAEŞ'Lİ BELEDİYE BAŞKANI OLSA NE YAPARSINIZ?
Özellikle terörle iltisaklı, irtibatlı ya da teröre destek veren belediyelerle ilgili sorunla karşı karşıyayız. Türkiye ilk defa bizzat belediyelerin yani kamu görevi yapan insanların, kamu gücüyle, kamuya ait iş makineleriyle, kamu personeliyle terörü desteklediğini bu ülkemizin şehirlerinde yaşadık. Bu üzüntü verici bir hadisedir.
Batıdan gelen bazı dostlarımız bunu sorduklarında, 'HDP'li belediyelere neden kayyum atıyorsunuz?' sorusunu izah ediyoruz ama anlatmakta zorluk çekiyorlar. Onlara çok basit bir şey söylediğimizde gözleri fal taşı gibi oluyor.
'Farz edin ki DAEŞ'li belediye başkanı olursa ne yaparsınız?' dediğimizde 'Efendim onu asla kabul etmek mümkün değil' diyorlar. Biz PKK'ya fikren destek vereni kabul ettik ama araçlarıyla bomba taşıyanları kabul etmemiz mümkün değil, iş makineleriyle şehirleri yaşanılmaz hale getirenleri kabul etmemiz mümkün değil.
Dolayısıyla personeliyle PKK'ya, teröre destek vermesini kabul etmemiz mümkün değil. Bu ülkede ya belediye başkanları işlerini yapacak ya da bunun hesabını hukukun karşısında verecekler.
Kaya, şu ana kadar 30'dan fazla belediyeye görevlendirme yapıldığını bildirerek, "Bunlardan 3'ü AK Parti'den, 2'si MHP'den. Diğer 25'ten fazlası da HDP'li belediyelerdir. Bu süreçte herhangi bir şekilde tespit yapıldığında aynı işlem yapılmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.
FETÖ'YLE MÜCADALE
Partilerinin FETÖ'yle ilgili kendi bünyesinde tarama yaptığını anlatan Kaya, şu değerlendirmeyi yaptı:
Bunu bizzat yürütüyoruz. Şu ana kadar AK Parti'nin 874 belediye başkanı ve 12 bine yakın meclis üyesiyle ilgili bu süreç belli bir noktaya geldi.
Tespit ettiğimiz AK Parti'deki belediye başkanlarından 4 belediye başkanımızın ihracını, birinin de istifasını aldık. Şu ana kadar 14 meclis üyesinin istifaları alındı ve bu işlemler devam ediyor.
2 bin 100'den fazla belediye personeli de açığa alınma ya da kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) işten uzaklaştırmasıyla ilgili işlemler yapıldı. Şunun da özellikle altını çizmek istiyorum. Üzüntülerimi ifade ederek söylemek istiyorum.
Ana muhalefet partisinin FETÖ'yle ilgili AK Parti'nin yaptığı iş ve işlemleri biraz sulandırma ve farklı bir noktalara çekme gayretini görüyoruz, bunu asla kabul etmek mümkün değildir. Yaptıkları da çok yanlış bir şeydir.
TERÖRLE MÜCADALE DEVAM EDECEK
Erol Kaya, 17-25 Aralık'tan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu bir terör örgütüdür" tanımı yaptığı günden itibaren FETÖ'yle mücadeleye başladıklarını belirterek, "Biz yeni değiliz. Öyle AK Parti'ye kimse bakıp da bir şey söyleme hakkına sahip değil, haddine de değil.
Terör örgütü ilan edildiği gün CHP bunu himaye etti, yerel seçimlere de birlikte girdiler. Bunu da ilan ettiler. Birgül Ayman Güler, çok net bir şekilde 'Biz cemaatle işbirliğiyle 2014 seçimlerine girdik' dedi. Dolayısıyla biz buna rağmen AK Parti'de acaba bizim atladığımız, tespit edemediğimiz hususlar var mı diye tek tek araştırıyoruz ama CHP araştırma yapmasın. Aynaya geçsin. Herhalde birçokları kendilerini görecektir. Çünkü böyle bir ittifak yaptılar. Bu kabul edilebilir gibi değildir.
Ülkemizin sağlıklı ve huzurlu gelişmesi noktasında terörle ilgili mücadele bu ülkede devam edecek. Kamuda terörle ilgili, iltisaklı, irtibatlı ya da destek veren kim varsa ayıklanıp bunlar mutlaka tasfiye edilecektir ve ülkemiz daha güzel günlere koşmaya devam edecek." diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel yönetimlerin rol modeli olduğunu ifade ederek, yerel yönetimlerin iktidarlarının temeli olduğunu söyledi.
Malatya'nın her seçimde AK Parti iktidarlarına tam destek verdiğine dikkati çeklen Çalık, şu an Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentteki 14 belediyeden 12'sinin AK Parti'de olduğunu anımsattı.
Çalık, darbe girişimi sürecinde belediye başkanları ve ilçe başkanlarını duruşlarından dolayı da kutladı.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.