Farklı inançlar, aynı sanat merkezinde...

Farklı inançlar, aynı sanat merkezinde...
Farklı inançtaki vatandaşlar, sanat eserlerini aynı mekanda sergileyecek

Bakırköy Belediyesi, ilçede bulunun farklı inançtaki vatandaşların sanatsal ve külütürel etkinliklerine ev sahipliği yapacak Kültür ve Sanat Evi'nin temelini attı. Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Bakırköy'de her inançtan ve her ırktan olan ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin kendini rahatça ifade edip sanatsal ve kültürel etkinliğini sergileyecek bir mekan yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Yeşilköy'de 600 metrekare alan üzerine yapıcak 3 katlı Sanat ve Kültür Evi'nin temeli törenle atıldı. Vatandaşların da katıldığı törende binanın ilk harcını döken Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Bakırköy'ün Türkiye'nin bir mozaiği olduğunu birçok inanç ve ırktan insanan birlikte yaşadığı bir ilçe olduğunu belirtti. Erzen, insanların inançları ve ırkı nedeniye ayrımcılığa tabi tutulamayacağını vurgulayarak, "Bizler bu tartışmaların artık bir son bulmasını istiyoruz. Önemli olan insan olmak. Ben bütün insanları seviyorum. Benim için inancı yada ırkının ne olduğu önemli değil. Bakırköy'de birçok inançtan ve ırktan insanlar bir arada yaşıyor. Bu insanların santasal ve kültürel faaliyetlerini sergileyebilecekleri bir mekana ihtiyaç vardı. Şimdi bu amaçla kullanılacak binanın temelini atıyoruz." diye konuştu.

Yaklaşık 600 metrekare alan üzerine inşaa edilecek olan Sanat Evi 3 katlı olacak. İçinde kitap evi, sergi salonu atölye, çalışma odaları ve kafeterya bulunacak olan binanın 4 aya kadar hazır olocağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.