İsrail Dostluk Grubu'nun başına kim geçiyor? (Kara Mizah)

İsrail Dostluk Grubu'nun başına kim geçiyor? (Kara Mizah)
İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam üzerine dağılan TBMM Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu yeniden canlandırılacak. Bu konuda HP Genel Başkanı Deniz Derya'yı ziyaret ederek göreve talip olduklarını açıklayan "hırçın" milletvekilleri Canan

Öncelikle HP ve DTP milletvekillerini gruba kaydederek sayıyı ilk planda 100'e çıkarmayı hedefleyen Kırrıtman kendisinin başkan, Kamer Penç'in de başkan yardımcısı olarak görev yapacağını açıkladı.

"Laiklik" konusunda çok hassas olduklarını, özellikle irticaya karşı verdikleri amansız mücadeleyle gericilerin kalbine korku saldıklarını belirten Kırıtman "bu mücadelemiz zaten bizim otomatik olarak başkan ve başkan yardımcısı olmamızı gerektiriyor." dedi.

İsrail'le ortak noktalarımız çok

İsrail'e büyük sempati duyduklarını, zira Yahudilerin de başörtülü ve sakallı gericilerden hazzetmediklerini böylece önemli bir ortak noktaları olduğunu açıklayan Kırıtman "benim atalarımın geldiği bölge de Sabetaycılığın kalesiymiş. Dolayısıyla Yahudilerle kan bağım bile olabilir. Zaten onlara bu kadar sempati, Müslümanlara da antipati duymamı 'kan çekiyor herhalde' diye yorumluyorum" şeklinde konuştu.

Kırıtman'ın bu girişimi İsrail'i de çok memnun etti. İsrail'in Ankara Büyükelçisi Moşe Eskinazi, Parti Genel Merkezinde kendisini ziyaret ederek hükümetinin teşekkürlerini iletti. Samimi bir havada geçen görüşmede Kamer Penç'de hazır bulundu. Eskinazi, ziyaret esnasında Kırtman ve Penç'e özel olarak İsrail'den getirilen "Kan çiçekleri"nden sundu.

Eskinazi, Çankaya GOP'ta bulunan büyükelçilik binalarının geceyarısı bile radikal dincilerin saldırısına uğradığını belirterek "inanin, yataklarimizda bile rahat yatamiyoruz be kuzim. Bu derdimize acilen bir çare bulmaniz lazim" dedi ve Kırıtman'ın kendi elceğiziyle yaptığı Arapsaçı salatasından afiyetle yedi.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Kara Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.