Genelkurmay Mehter Takımı konser verdi

Genelkurmay Mehter Takımı konser verdi
Adana'nın kurtuluş bayramında Genelkurmay Mehter Takımı konser verdi

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü kutlamalarında Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölük Komutanlığı konser verdi. 

Kurtuluş etkinlikleri Atatürk Anıtı'nda yapılan törenle başladı. Program kapsamında Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasından sonra saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşı okundu. Adana Valisi İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AK Parti Adana milletvekilleri Ali Küçükaydın, Fatoş Gürkan, Vahit Kirişçi, Necdet Ünüvar, CHP Adana milletvekilleri Hulusi Güven, Nevin Gaye Erbatur, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda gazi dernekleri ve çeşitli okullardan gelen öğrenciler katıldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Menderes Spor Salonu'na geçildi. Burada Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölük Komutanlığı tarafından birbirinden güzel mehter marşları seslendirildi. Salonu dolduran vatandaşlar ellerinde bayraklarla mehteran takımının söylediği marşlara eşlik etti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, ırk, mezhep ayrımı yapmadan omuz omuza verilen mücadelenin bir örneğinin de Adana'da yaşandığını anlattı. Durak, "Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Alevisiyle ve Sünnisiyle, din, dil, ırk mezhep ayrımı gözetmeksizin omuz omuza verilip 'bu vatan hepimizin' diyerek başlatılan kurtuluş savaşı yurt genelinde olduğu gibi Adana'da da zaferle sonuçlanmış, milletimizin bağımsızlığına Adana da eklenmiştir.'' diye konuştu. Aytaç Durak, Adanalılar'ın kurtuluş gününde Genelkurmay mehteran takımının kente gelmesinde yardımcı olan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek'e teşekkür etti. 

Diğer taraftan kapalı spor salonundaki tören geçiti için bekleyen Abdulkadir Soykan Lisesi öğrencisi bayıldı. Öğrenci, Valilik Koruma Müdürlüğü'nde görevli polisler tarafından salondan çıkarılarak ambulansa bindirildi. Öğrenciye ilk müdahale spor salonu önünde bekletilen ambulanstaki doktorlar tarafından yapıldı. Öğrencinin durumu iyi olduğu bildirildi. Ayrıca programda kent genelinde yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.