Filistinli ressamdan, tablolarla İsrail'i protesto
Hazırladığı tablolarla İsrail vahşetini sergi salonlarına taşıyacağını aktaran Filistinli Ali Salim, yaptığı tablolarında Birleşmiş Milletler'in duyarsızlığını ön plana çıkardığını söyledi.
Ailesinden birçok insanın Filistin'de olduğunu aktaran Ali Salim, Filistin'deki zulme dünyanın sessiz kalmamasını tablolarına yansıtarak tepkisini ortaya koyacağını aktardı.
Hatay Huzurevi'ndeki eşyalarının ve tablolarının hepsini Konya Huzurevi'ne taşıyamadığını anlatan Filistinli Ali Salim, ülkesinde yaşananlara her gün gözyaşı döktüğünü dile getirdi.
Konya Huzurevi'nde 350 yaşlının da bu vahşete kendisiyle birlikte gözyaşı döktüğünü aktaran Filistinli ressam Salim, ülkesindeki 1962 yılında ayrıldığını 2003 yılında Türkiye'de huzurevine düştüğünü söyledi.
Türkiye'de kurduğu fabrikasının 2001 yılı krizinde battığını aktaran Salim, 5 parasız kalınca ilk huzurevi yıllarını Aksaray Huzurevi'nde geçirdiğini anlattı.
Daha sonra kendi isteği ile Hatay Huzurevi'ne nakil istediğini hatırlatan Salim, burada yağlıboya, ahşap boyama, karakalem, ebru gibi sanatları öğrendiğini ve derlediği eserlerinden oluşan 12 sergi açtığını vurguladı.
Bir hafta önce de Konya Huzurevi'ne naklinin yapıldığını hatırlatan Salim, "Huzurevinde tam huzuru buldum derken bu kez de Filistin'de İsrail zulmü huzurumu kaçırdı. Bende bunun üzerine huzurevinde geliştirdiğim resim yeteneğimle yaptığım tablolarımda Filistin'de yaşanan vahşeti anlamaya başladım. Önümüzdeki günlerde tablolarımda yaptığım vahşeti sergi salonlarına taşıyacağım." dedi.
FİLİSTİN TÜRKİYE'NİN İKİNCİ YAVRU VATANI
Filistin'in de tıpkı Kıbrıs gibi Türkiye'nin ikinci yavru vatanı olduğunu hatırlatan Filistinli ressam Ali Salim, Türkiye'nin çabalarını taktir edici bulduğunu ancak dünyanın ve Birleşmiş Milletler'in yaşananlara sesiz kalmasına bir anlam veremediğini belirtti.
Huzurevinden çıkıp Filstin'e gitmeyi çok arzu ettiğini ancak yardım kuruluşlarını bile engelleyen İsrail'in acımasızca tavrı karşısında çaresiz kaldığını aktaran Ali Salim, "Filisin Türkiye'nin Kıbrıs gibi bir yavru vatanı. Osmanlı dönemindeki günlerini şimdi mumla arıyoruz." diye konuştu.
1940 Yılında Filistin Salamah Yafa kentinde doğan ve 1970 yılında Türk vatandaşlığını seçen Salim, 1970 yıllarından sonra Türkiye'ye ticaret yapmak için gelmiş. İstanbul'da Fatma adında bir bayanla evlendikten sonra bir kızı olan Salim, fabrikasının batmasının ardından eşi onu terk etmiş. Kimsesiz kalınca da iş bulamayıp huzur evinde düşen 70 yaşındaki Salim, önce Aksaray Huzurevi'nde kalmış, daha sonra ise Hatay Huzurevi'ne nakledilmiş. Buradan da şimdi Konya Huzurevine nakil olan Salim çocuklarına ve torunlarına daha yakın olmak için gittiği huzurevinde bu kez de Filistin'de yaşanan zulümle huzuru kaçmış.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.