Satrançta, Osmanlı ve Bizanz karşı karşıya

Satrançta, Osmanlı ve Bizanz karşı karşıya
Konya'da hediyelik eşya satıcısı bir firma, Çin'de yaptırdığı satranç takımıyla Osmanlı ve Bizans askerlerini yeniden karşı karşıya getirdi. Okullarda da kullanılmaya başlanan satranç takımı büyük ilgi görüyor.

Konya'da uzun yıllardan beri hediyelik eşya satan Hakan Demir'in Çin'de yaptırdığı Osmanlı- Bizans, Türk-Rus ve Türk-İngiliz askerlerini simgeleyen satranç takımları büyük ilgi görüyor. Vatandaşların satrançlar içerisinde en fazla Osmanlı-Bizans askerlerini simgeleyen takımlara ilgi gösterdiğini kaydeden Demir, satışlardan memnun olduğunu ifade etti. 

Son yıllarda girdi maliyetlerinin artması üzerine hediyelik eşyada Çin ile rekabetin zorlaştığını dile getiren Demir, kendilerinin de mecburen bazı ürünleri Çin'de yaptırdığını açıkladı. 

Hediyelik eşya satışları içerisinde en çok savaş figürlerinin rağbet gördüğüne dikkat çeken işletmeci Demir, ''Şanlı ecdadımız Osmanlı'nın savaş meydanlarında defalarca mağlup ettiği Bizans askerlerinin olduğu satrançlara tahminimin üzerinde ilgi var. Yine Samuray kılıcı, Yunanistan bebeği en fazla ilgi gören hediyelik eşyalar. Osmanlı padişahlarının heykelcilerini yaptırdım. Onlar da büyük ilgi gördü şuan elimde yok." dedi.cıhan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.