Öğrencilerin "Türkçe tabela" mücadelesi

Öğrencilerin "Türkçe tabela" mücadelesi
İslahiye'de öğrenciler, tabelalardaki yabancı isimlerin değiştirilmesi için mücadele başlattı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ilköğretim okulu öğrencileri, tabelalardaki yabancı isimlerin değiştirilmesi için mücadele başlattı. 

Türkçe'nin korunması ve yabancı kelime istilasına karşı ülke genelinde başlatılan kampanyalara İslahiye İMKB Yatılı İlköğretim Bölge Okulu da destek verdi.

Okulun edebiyat kolu öğrencileri, tabelalardaki yabancı isimleri Türkçe'ye çeviren işyeri sahiplerine teşekkür belgesi verdi.

İMKB edebiyat öğretmeni Emine Durkal, İslahiye'de Türkçe'nin kullanılması ve Türkçe isimlere büyük önem verdiklerini söyledi. 

Durkal, dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinde Türkçe konuşulmaya başlandığı bir dönemde Türkiye'de ve özelde İslahiye'de işyerlerinin yabancı tabelalar asmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti. 

Yabancı isim taşıyan iş yerlerinin önünden geçerken içinin burkulduğunu ifade eden Durkal, Türk dilini geliştirme adına ne yapabileceklerini düşündüklerini ve bu kapsamda bir süre önce ilçedeki yabancı isimli iş yerlerinin ismini Türkçe'ye dönüştürme çalışması başlattıklarını kaydetti. 

Bu çalışmanın, Türk dilini koruma adına örnek teşkil etmesini dileyen Durkal, ''Başlattığımız çalışmanın İslahiye'de hatta Türkiye genelinde devam etmesini arzu ediyoruz. Çocuklarımıza bu konuda eğitim vermeliyiz. Vatanımıza, milletimize hayırlı bireyler yetiştirmek için Türkçeyi iyi kullanmalıyız ve çocuklarımıza da bu bilinci aşılamalıyız.'' dedi.

İlçedeki esnaflardan Eyüp Köse, öğrencilerin verdiği belgenin aldığı en anlamlı hediye olduğunu belirterek, işyerine Türkçe isim vermekten mutlu olduğunu söyledi.cıhan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.