Bilim şampiyonu, sanat olimpiyatı düzenliyor

Bilim şampiyonu, sanat olimpiyatı düzenliyor
Bilim şampiyonu Yamanlar, şimdi de sanat olimpiyatı düzenliyor

Bilim olimpiyatlarındaki başarılarıyla adından söz ettiren İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, şimdi de sanat faaliyetlerine öncülük ediyor. 

Yamanlar, hayatta başarılı olmak için yüksek notların tek başına yeterli olmayacağı inancıyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, Sanat Eğitimi Tasarım Olimpiyatı (SEPTO) düzenliyor.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek SEPTO'ya katılan Türkiye genelinden ilköğretim öğrencileri, sanata ve tasarıma dair hünerlerini yarıştıracak. 

Sanatçı çocuklar rekreasyon, oyuncak tasarımı, dramatizasyon, pandomim, kaligrafi ve enstrüman kategorilerinde kürsüye çıkmaya çalışacak. Geçen yıl 47 ilin 456 okulundan bin 200 öğrencinin yarıştığı olimpiyata, bu yıl da Edirne'den Kars'a birçok öğrencinin katılması bekleniyor.

Bu tür organizasyonların Türkiye'de fen bilimleri ya da sosyal bilimler alanlarında düzenlendiğini belirten Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, "Geleceğin sanat entelektüellerini yetiştirip yönlendirmeyi ve yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefledik. Sanata meraklı çocuklarımızı, hünerlerini sergilemek üzere İzmir'e davet ediyoruz. 'www.septo.org' adresli internet sitemizde de bu davetimizi herkesle paylaşıyoruz." dedi.


YARIŞMA TAKVİMİ


E-posta başvuru (son tarih): 28 Nisan 2009

Ön eleme değerlendirilmesi: 29 Nisan 2009

Finalistlerin ilanı: 30 Nisan 2009

Sergi-değerlendirme tarihi: 9-10 Mayıs 2009

Ödül töreni: 10 Mayıs 2009


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.