EBİLTEM Türkiye'nin en başarılı merkezi

EBİLTEM Türkiye'nin en başarılı merkezi
EBİLTEM Türkiye'nin en başarılı teknoloji transfer merkezi olarak kabul ediliyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) tarafından, Avrupa İşletmeler Ağı Türkiye üyelerine yönelik olarak Teknoloji Transfer Çalıştayı düzenlendi. 

EBİLTEM Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, 2008 yılında Avrupa Komisyonu tarafından en başarılı teknoloji transfer merkezi seçildiklerini söyledi.

EBİLTEM toplantı salonundaki çalıştayın açılışında konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Türkiye'nin bilimle teknolojiyi birleştirme konusunda diyalog eksiklikleri bulunduğunu belirtti. 

Yılmaz, "Biz üniversiteyle sanayi işbirliğine çok önem veriyoruz. Bu bağlamda EBİLTEM, EÜ'nün dışarıya açılan onurlu kapısıdır. Avrupa İşletmeler Ağı'nın bir üyesi olarak KOBİ'lere hizmet götürmekten çok mutluyuz. Hep beraber çalışmaya ihtiyacımız var." dedi. 

EBİLTEM Müdürü Sukan ise Avrupa Komisyonu tarafından 2008 yılında hizmete sunulan Avrupa İşletmeler Ağı'nın yaklaşık 40 ülkede 600'e yakın ofis ve 3 bine yakın deneyimli çalışanıyla başta KOBİ'ler olmak üzere firmalara teknoloji transferi, uluslarararası işbirliği fırsatları, yeni pazarlara erişim ve Avrupa Birliği fonlarından yararlanma konularında ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiğini açıkladı. 

Prof. Dr. Sukan, "Avrupa İşletmeler Ağı'na Türkiye'den İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun, Adana ve Gaziantep olmak üzere yedi konsorsiyum üye olarak seçilmiş, bunlar kendi bölgelerinde hizmet vermeye başlamıştır. İzmir konsorsiyumunun koordinatörlüğünü yürüten EBİLTEM, Avrupa Komisyonu'nun IRC-Yenilik Aktarım Merkezleri Ağı'nın da üyesi olarak 2004 ile 2008 arasında IRC Ege projesini yürütmüştür." şeklinde konuştu. 

IRC Ege'nin, bölgedeki birçok KOBİ'ye ulaşarak toplamda 67 teknoloji transferine imza attığını vurgulayan Sukan, "Bu sayede bölgede 42 milyon avro seviyesinde katma değer oluşturulmuş ve 260 kişiye istihdam imkanı sağlanmıştır." dedi.

Teknoloji Transfer Çalıştayı'nda proje hizmetlerinin tanıtımı, proje fırsatlarının yayılması için kullanılan yöntemler, teknoloji denetimi uygulamaları, teknoloji arz ve taleplerinin hazırlanması gibi konular ele alınacak. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.