Semavi din mensupları Nuh'un Gemisi'nde

Semavi din mensupları Nuh'un Gemisi'nde
Hollanda'da da 3 semavi dinin mensupları 'Nuh'un Gemisi'nde buluştu

Hollanda'da bir Türk sivil toplum örgütü, diyalog çalışmaları çerçevesinde Musevi, Hıristiyan ve Müslümanlardan oluşan topluluğu gemide buluşturdu. 'Nuh'un Gemisi'nden esinlendiklerini bildiren Türk yetkililer, konuklarına aşure ikramında bulundu. 

Almere kentinde eğitim ve kültürler arası diyalog çalışmaları yapan ÇağlayanVakfı, geleneksel olarak düzenlediği aşure programını bu yıl farklı bir şekilde gerçekleştirdi. Nuh'un Gemisi örneğinden yola çıkarak gemide bir program düzenleyen vakıf, yerli ve yabancı kökenli misafirlerini Almere limanından Huzien istikametine götürdü. 

Düzenlenen programa Almere Belediye Başkan yardımcısı Johanna Hanstra, Hıristiyan din adamı Gerrit van Westerveld, Yahudi dinini temsilen Harry Polak, Çağlayan Vakfı Yöneticisi Fikri Çalkın, milletvekili Els de Groen, İslam Diyalog Vakfından İzzet Özkan-Ahmet Çoşkun, Hollanda'nın en tanınmış kabare sanatçısı Frek de Jong ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. 170 kişilik gemide, çoğu Hollandalı 205 kişi bir araya geldi. 

Çağlayan Vakfı yetkilisi Fatih Gökçe, "İnsan tanımadığı kişilere mesafeli durur. Biz de bu mesafeleri yakınlaştırmak için dini temsilcilerin yanı sıra siyaset ve iş dünyasını bir araya getirerek, bir kaynaşma sağlamak istedik" dedi. 

Hıristiyan din adamı Gerrit Jan Westerveld, "Hıristiyanlarla Müslümanlar arasındaki ortak noktalar o kadar fazla ki, farklılıklar hakkında kavga etmeye vaktimiz olmamalı. Aramızdaki önyargılara bu tür etkinliklerde çözümler bulunabilir" diye konuştu.

Almere Belediye Başkan yardımcısı Johanna Hanstra "Değişik din ve dünya görüşleri olsa bile, insanlar mutlaka birbirleriyle görüş alışverişinde bulunmalılar. Kaba kuvvet ve insanları tahrik etmekle hiçbir yere varılamaz. Bu her din mensubu için geçerli bir kural" şeklinde konuştu. 

Etkinliğe katılan Hollandalı misafirler, görüşmelerin çok verimli geçtiğini, bu tür programların sık sık düzenlenmesi gerektiğini dile getirdiler.cıhan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.