Uluslararası sergiye 8 eserle katılacak

Uluslararası sergiye 8 eserle katılacak
Türk ressam, uluslararası sergiye 8 eserle katılıyor

Rahatsızlığından dolayı çalışmalarında fırça kullanmayıp tırnaklarıyla resim yapan Ressam Metin Akaraslan, 26 Şubat'ta yapılacak "İnternational Artexpo Newyork Sergisi"ne siyah döneme ait 8 eserle katılıyor. 

Dünyada yaklaşık 1500 ressamın katıldığı Artexpo Sergisi'nde Türkiye'yi temsil eden Ressam Akaraslan, tırnaklarıyla yaptığı 8 adet yağlı boya eseriyle katılıyor. Kadıköy Bahariye'deki atölyesinde büyük emek vererek yaptığı eserlerin dünya çapında ilgi gördüğünü belirten Ressam Metin Akaraslan, bugüne kadar 47 kişisel sergi açtığını belirtti. Lugo, Lozan ve Bürüksel'de çeşitli galerilerde eserler sergilediğini de anlatan Akaraslan, İnternational Artexpo Newyork Sergisi'ne Yeni Dünya Düzeni, Rahibe, 1920 ve Günümüz İnsanı, Larc Kadın, Tesettürlü ve Nü Kadın, Kıskanç Koca, Bir Kadın Bir Erkek ve Tango isimli eserlerinin sanat severlerle buluşacağını söyledi. 

Sanatçının günümüzdeki dünya sorunlarına kayıtsız kalamayacağını da kaydeden Akaraslan, İsrail saldırılarına maruz kalan Filistin'i de unutmadığını belirtti. Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği sergi için Gazze konulu iki eser yaptığını bildirdi. Metin Akaraslan, Gazze için yaptığı "Gün Doğuyor Ama Kimler İçin ve Gazze'de İnsanlar Değil, Hayvalar Bile Ağlıyor" isimli iki çalışmasını gazetecilere tanıttı. 


-METİN AKARASLAN-


Sultanahmet Sanat Okulunu Bitiren Akaraslan, resim çalışmalarına 1955 yılında Hattat Kadri Efendi'nin yanında başladı. 1979 yılına kadar resim yapan ressam bu dönemde ortaya çıkan bir rahatsızlığı nedeniyle çalışmalarına bir süre ara verdi. Fırça kullanmadan çalıştığı için "Fırçasız Ressam" olarak tanınan ressam, İspanya, İsviçre ve Belçika'da çeşitli galerilerde sergiler açtı. Yurt içinde Hobi Sanat Galerisi, Pera Sanat Galerisi, Kaş Sanat Galerisi, Kültür Merkezleri ve Konsolosluklarda toplam 47 kişisel sergi düzenledi. Eserlerinin çoğunda estetik kaygılar, elemantarist bölünmeler ile Kübist hareketler dikkat çekiyor. 



(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.