Anadolu Medeniyeti sergisi açıldı

Anadolu Medeniyeti sergisi açıldı
Anadolu Medeniyeti sergisinin kapıları 15 gün daha açık

Türk ve İslam Eserleri Müzesi İbrahim Paşa Sarayı'nda bulunan "Uygarlıkların Kenti İstanbul'dan Anadolu Medeniyeti'' sergisi, gördüğü ilgi üzerine 16 Şubat 2009 Pazartesi gününe kadar uzatıldı. 

Ressam Metin Asağ'ın, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü desetği ile gerçekleştirdiği sergide toplam 57 parça eser bulunuyor. Başlangıçta 31 Ocak 2009 olarak belirlenen kapanış tarihi yoğun ilgi sonrası 15 gün daha uzatıldı. Sergi pazartesi günleri hariç, 08:00-17:00 saatleri arasında gezilebilir.

Sözkonusu sergi 1 Temmuz 2009-31 Mart 2010 tarihlerinde Fransa'da gerçekleşecek, ''Fransa'da Türkiye Mevsimi'' etkinlikleri kapsamında ziyaretçilere açılacak. Daha sonra İngiltere, ABD, İtalya, Birleşik Arap Emirliği, Çin ve Mısır gibi ülkelerdeki organizasyonlarla da Türkiye tanıtımına katkı sağlayacak.


-SERGİ HAKKINDA-


Anadolunun onbinlerce yıllık tarihine ve farklı uygarlıkların yaşadığı geniş coğrafyasına ışık tutan Metin Asağ, eserlerinde yerleşik kültür alanı olan Anadolu'yu anlatıyor. Sanatçı, sergiyi "Anadolu Selçukluları, Ayasofya, Bizans ve Osmanlı" diye 4 ana bölümden oluşturdu. Sergide, ağırlıklı olarak Türklerin İslamiyet dönemini işledi. Asağ bu sergisi ile sanatseverlere medeniyetler beşiği Anadolu topraklarının tarihteki coğrafi, kültürel ve sanatsal etki alanının ne kadar geniş olduğunu göstermek Anadolunun kültürel alanlardaki enerjisi, yaratıcılığı ve kültür çeşitliliğini kamuoyuna daha iyi tanıtmak ve bu topraklar üzerinde binlerce yıllık geçmişi olan Anadolu Medeniyeti'nin zenginliğini zihinlerde diri tutmak düşüncesinde.


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.