İYİ Parti'de art arda gelen istifalar! Kopuş devam ediyor
İYİ Parti'de Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu dönemi, bir dizi istifa ile başladı. Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, eski Kocaeli il başkan yardımcısı Veli Başkurt, Darıca Belediyesi İYİ Parti Meclis üyesi adayı Abdülhamit Subaşı ve parti kurucularından Nazmi Ertuğral'ın istifaları, partide sarsıcı bir etki yarattı.
KOPUŞ SÜRECEK
Cumhuriyet'in haberine göre, istifa edenler parti yönetimine sert eleştiriler yöneltti. Teşkilatların, kurultayda lider adayı olan Koray Aydın'ı desteklediği ifade ediliyordu. Bu nedenle ilk istifaların, teşkilatlar kanadından gelmesi de dikkat çekti. Cumhuriyet'in ulaştığı bazı parti kaynakları, Aydın'ı destekleyenlerin partiden kopuşunun süreceğini ve teşkilatların içinin boşalacağını iddia etti.
'PARTİDE HIZLI BİR ÇÖKÜŞ VAR'
Kurmaylar tarafından da "Partide hızlı bir çöküş var" yorumları yapılıyor. Aydın'ı destekleyen delegeler, Dervişoğlu'nun Aydın'ı yenmesinin kolay olmadığını ve bu nedenle Tolga Akalın'ın genel başkan adaylığının organize edildiğini öne sürüyor. Akalın'ın yüksek bir oy almasına karşın lider adaylığından seçimin ikinci turunun başında çekilmesinin de bu organizasyonun bir parçası olduğu düşünülüyor. Parti kaynakları, "2 oy alan Günay Kodaz, ikinci tur öncesi çekilmedi. Akalın çekildi. Akalın'a giden oylar, Dervişoğlu'na kaydı" yorumunu yapıyor. Bu iddialar nedeniyle Aydın ve ekibinin morallerinin bozuk olduğu ifade ediliyor. Aydın ve destekçilerinin ilerleyen günlerde bir araya gelerek bir yol haritası belirleyeceği, kulislerde konuşuluyor.
'BAŞARISIZ EKİPLE DEVAM EDİLİYOR'
Yeni yönetime karşı eleştiriler de kulislerde konuşulmaya devam ediyor. Merkez parti olma iddiasıyla İYİ Parti'nin kurulduğunu vurgulayan partililer, yeni GİK'in "ülkü ocakları yönetimi" gibi olduğu eleştirisini yapıyor. Partinin merkez sağ olma özelliğinin güçleştiği ifade ediliyor. Ayrıca partiden üst düzey bir yetkili de seçim başarısızlığı nedeniyle olağanüstü kurultay kararı alındığını vurgulayarak "Yerel seçimlerde yenilginin en büyük nedeni 'hür ve müstakil' kararıydı. Ancak bu kararı sonuna dek destekleyen herkes GİK'e girdi. İşbirliğini savunan sadece Mehmet Aslan kaldı. O hatanın bedeli ödenmedi" değerlendirmesinde bulundu. "Hür ve müstakil" kararı alanların, hiç bir şekilde sorumluluk almadığı belirten parti kaynakları da "Teşkilatı yok sayan konuşmalar yapılmıştı. Hata yapanlar ödüllendirildi" yorumunu yaptı. Akşener'in de kurultaya müdahale ettiği iddiasında bulunan kurmaylar "Partiyi Akşener'in ekibi yönetiyor. Seçimde başarısız olan ekiple devam edilirse daha büyük başarısızlıklar gelir" eleştirisini yapıyor.
'DERVİŞOĞLU'NUN İLK SINAVI ANAYASA'
Parti AK Parti ile mücadele üzerine kurulduğuna işaret eden kurmaylar da Dervişoğlu'nun bu konudaki ilk sınavının Anayasa değişikliği çalışması olduğunu ifade etti. "Sadece ilk dört madde değil, ilk dört madde tüm Türk vatandaşlarının kırmızı çizgisi. Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı olmak gerek. Kamuoyuna net bir şekilde ilan edilmeli" değerlendirmeleri de kulislerde konuşulanlar arasında...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.