Murat Yetkin: Erdoğan erken seçime kapılarını kapattı

Murat Yetkin: Erdoğan erken seçime kapılarını kapattı
Gazeteci Murat Yetkin bir yazı kaleme alarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçime kapılarını kapatmasının nedenini açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Genel Merkezince video konferans aracılığıyla düzenlenen ve 81 ilin parti teşkilatıyla bayramlaşma programında konuşma gerçekleştirdi. Yaptığı konuşmada "Seçimsiz 4 yıl" diyen Erdoğan, erken seçim tartışmalarına kapıyı kapadı.

ERDOĞAN BAHÇELİ'YLE İTTİFAKA, DİĞER YANDAN ÖZEL İLE DİYALOGA DEVAM EDECEK

Gazeteci Murat Yetkin, Erdoğan'ın bu tutumunu değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Cumhurbaşkanı'nın MHP lideri Devlet Bahçeli'yle ittifaka, ana muhalefet partisi CHP'nin lideri Özgür Özel'le diyaloga devam sinyali vermesine de dikkati çekti.

Murat Yetkin'in kaleme aldığı yazı da ilgili kısım şu şekilde:

"Kurban Bayramı sırasında partilerin bayramlaşma ziyaretlerine yansıyan hava bu gerilimin düştüğünü gösterdi. Gerilimin üç aşamada düştüğünü görüyoruz.

1- Erdoğan, Özel'in sözlerini "hazımsızlık" gibi kulağa keskin gelen ama siyasi değil, şahsi planda bir eleştiriyle, Bahçeli'nin muhtıra gibi beyanını ise "sakin tepki" sözleriyle adeta ince ayar vererek geçiştirdi,

2- Bahçeli "Madem Cumhur ittifakı devam ediyor, sorun yok" anlayışıyla Erdoğan'a destek tazeledi,

3- Bunun üzerine Özel de Erdoğan'ın eleştirisini "üzerine almayarak" geçiştirdi ve diyaloga devam mesajı verdi.

Erdoğan'ın "dört yıl seçim yok" diyerek erken seçim kapısını -yeniden- kapatması bu gelişmelerin ardından geldi.

Bunu en azından ekonomik krizden çıkış için Mehmet Şimşek yönetimindeki Orta Vadeli Programın sonuçlarının alınacağı 2026'den önce erken seçim niyeti yok diye de okuyabiliriz. Erdoğan açısından bunu garantiye almanın yolu ise bir yandan Bahçeli'yle İttifaka, diğer yandan Özel ile diyaloga devam etmek gibi görünüyor."

Temmuz ayının ekonomik krizden çıkış programı bakımından kritik olduğunu belirten Yetkin, vergi reformunun da temmuz ayında Meclis'e geleceğini hatırlattığı yazısında, "Erken seçim söyleminin havada asılı kalması ve CHP'yle diyalogun kesilmesinin bu adımları kolaylaştırmayacağı açık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.