Kılıçdaroğlu aylar sonra açıkladı! Aday olması için ilk teklif o siyasetçiden gelmiş

Kılıçdaroğlu aylar sonra açıkladı! Aday olması için ilk teklif o siyasetçiden gelmiş
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olması için ilk teklifin kimden geldiğini açıkladı.

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı, yeni parti kuracağı iddiaları ve kendisini destekleyen milletvekillerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki çalışma ofisinde gazeteci Vedat Yenerer görüştü.

"ALTILI MASADAKİ TÜM LİDERLER DE ŞAHİTTİR"

Ekonomim'in haberine göre; Yenerer'in Kılıçdaroğlu'ndan izin alarak paylaştığını belirttiği bilgilere göre, Akşener'in kendisinden sürekli olarak cumhurbaşkanı adayı olmasını istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu "İlk teklif de Meral Hanım'dan geldi. Karar gazetesi yazarı Elif Çakır bana geldi ve Akşener'in elçisi olarak, Akşener'in benim cumhurbaşkanı adayı olmamı istediğini ve kabul edersem destekleyeceği mesajını iletti. Süreç öyle başladı. Son güne kadar da altılı masadaki tüm liderler de şahittir ki, hep 'adayımız siz olun' demiştir" bilgisini paylaştı.

"AKŞENER'E DAHA FAZLASINI TEKLİF ETMİŞTİM"

Altılı masaya verilen milletvekili sayısıyla ilgili "Bu konuda diyeceğiniz var mı?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Meral Akşener'e seçimde aldıkları 43 milletvekilinden çok daha fazla (‘sayıyı açıklama lütfen' dedi) milletvekili teklif etmiştim. Kabul etmedi ve 43 milletvekili çıkarttılar" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.