AK Parti kanadı erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu

AK Parti kanadı erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu
AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, gündemden düşmeyen erken seçim tartılmalarına son verecek açıklamayı yaptı.

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CNN Türk yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"CUMHURBAŞKANI İLE ÖZEL'İN DURUŞU ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in temaslarına ilişkin açıklamalarda bulunan Mustafa Elitaş, siyasette normalleşmenin sürdüğünü belirtti. Elitaş, "Cumhurbaşkanı ile Özel'in Kıbrıs'ta duruşu çok önemliydi. Orada sadece Sayın Özel değil, birçok siyasi parti lideri de vardı" dedi.

"ERKEN SEÇİM GÜNDEMİMİZDE YOK"

CHP lideri Özel, erken seçim söylemlerinde bulurken AK Parti kanadının bu konuya bakış açısı merak ediliyordu. Elitaş, bu konuya bir açıklık getirerek "CHP'de parti içi dinamikler sıkıntıda. Özel'e baskı yapıyor olabilirler. Şu anda 2028 yılına kadar bizim gündemimizde seçim yok. Özgür Özel gerçekler ile baskılar arasında ikilem arasında kaldığını görüyoruz" açıklamasında bulundu.

"BURADA BİR ADALETSİZLİK VAR"

Emekli maaşlarına ilişkina çıklamalarda bulunan Mustafa Elitaş, "Emeklilikte farklı sigorta kurullarına tabii olanlar var. Tarım BAĞKURlusu 15 gün prim ödedi 30 gün sayılıyor. Özel'e yanlış bilgi veriyorlar. Diyor ki Özel "Eskiden en düşük emekli maaşı asgari ücretten daha fazlaydı" 3600 gün prim ödeyen emekliyle 7200 gün prim ödeyen aynı maaşı almaya başladı. Bir taraftan vatandaş diyor ki 7200 gün primim var 13 bin küsur alıyorum, diğeri diyor ki 3600 gün primim var 12 bin 500 TL alıyorum. Burada bir adaletsizlik var. Buradaki prim ödeyenler arasındaki dengesizlik arttığı için insanlar ne kadar prim ödüyorsa karşılığını almak istiyor" dedi.

SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİ HAKKINDA

Sokak hayvanları ile ilgili yapılacak düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulunan Elitaş, bütün sokak köpeklerinin uyutulmayacağını söyledi.

Elitaş, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Çok tartışıldı muhakkak ki hayvanları koruyabilmek en önemli unsurlarından birisi. Ama başıboş köpekler insan hayatında tehlike oluşturuluyorsa bunun kontrol altına alınması gerekir. Ötenazi başlığına tepki gösteriyorlar. Kanunda diyor ki toplanan sokak köpekleri sahiplendirilene kadar bir alanda toplanın kısırlaştırılır. Sahiplenilmeyen bütün köpekler uyutulacak diye bir şey yok. Başıboş köpeklerinin halk sağlığını tehdit eder noktaya geldiği zaman ötenazi uygulanacak. Böyle bir şeyi karar veren kurul ve kuruluşlar var. Artık bunun gereksiz tartışmadan ziyade komisyondan geçtikten sonra Genel Kurul'da kanunlaşması tarafındayım. Komisyonda evladı ölen, 10 yıl çocuğunu tedavi ettirecek babanın feryadı görmektense o milletvekilleri vicdanı sorumluluk hissederler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.