Özel'den Erdoğan'a 'tahsilat' yanıtı: Bunlar ucuz oyunlar, boyun eğmeyiz

Özel'den Erdoğan'a 'tahsilat' yanıtı: Bunlar ucuz oyunlar, boyun eğmeyiz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır" sözlerine yanıt verdi. Özel, "Mali darbe yapıp belediyeyi çalışamaz hale getirirlerse demokrasi tokadı yerler. Çöpleri kendi ellerimizle toplar yine de onun şantajına boyun eğmeyiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Adalar İlçe Başkanlığı ve Adalar Belediyesi'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'belediye borçları' çıkışına yanıt verdi.

"ONUN ŞANTAJINA BOYUN EĞMEYİZ"

Erdoğan partisinin grup toplantısında muhalefete yönelik "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan birikmiş borçlarını ödesinler" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, devamında, "Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Hazine ve Maliye Bakanlığı bunların tahsilini artık kaynağında yapacaktır" demişti.

CHP lideri Özel, Erdoğan'ın bu sözlerine şu şekilde yanıt verdi:

"Ellerinden aldığımız tüm belediyeler hiç borç ödememiş. Millet bu zihniyetten bıktığı için bize oy verdi. Hangi AK Partili belediye bu zamana kadar borcunu ödemiş. Bunlar ucuz oyunlar. Biz iktidara gelmeyelim diye belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmeye çalışıyor. 2019'da YSK eliyle İmamoğlu'na adli darbe yaptılar. Demokrasi tokadı yediler. Bu sefer SGK borçları üzerinden mali darbe yapıp belediyeyi çalışamaz hale getirirlerse demokrasi tokadı yerler. Çöpleri kendi ellerimizle toplar yine de onun şantajına boyun eğmeyiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.