Erdoğan'ın sözlerine Özel'den yanıt: Kendi ödemedikleri parayı bizden kesmeye kalkıyorlar

Erdoğan'ın sözlerine Özel'den yanıt: Kendi ödemedikleri parayı bizden kesmeye kalkıyorlar
CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır" sözlerine yanıt verdi. Özel, "Bakın en borçlu 5 belediye, 5'i de AK Parti'den aldığımız belediyeler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında "Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok" demişti.

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'de halka seslenerek AK Parti'den devraldıkları en borçlu 5 belediyeyi açıkladı.

"KENDİ ÖDEMEDİKLERİ PARAYI BİZDEN KESMEYE KALKIYORLAR"

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Sayın Erdoğan doğru söylüyor. Bugün 25 kuruşa simit yok, simit 10 lira. Ama sen iktidara geldiğinde simit 25 kuruştu, sen yaptın 10 lira, sen yaptın!

Öyle belediyeleri zora sokarak, halkın hizmetini aksatarak CHP'yi yıpratacağını düşünüyorsan aldanıyorsun. Millet arkamızda. Bunu millet görüyor, sana bunun hesabını ilk sandıkta soracak. Bakın Türkiye'de SGK'ya belediyelerin toplam borcu 14 milyar 699 lira. En borçlu belediyeler AK Parti'den yeni devraldığımız belediyeler. En borçlusu Bursa Büyükşehir, sonra Sakarya, sonra Ordu, sonra Balıkesir, sonra Denizli. Bakın en borçlu 5 belediye, 5'i de AK Parti'den aldığımız belediyeler. Şimdi kendi ödemedikleri parayı bizden kesmeye kalkıyorlar. Bu sayede çöpler toplanamasın istiyorlar. İstiyor ki toplu taşıma aksasın. Şunu söyleyelim, köpürsen de neye başvurursan başvur bir yolunu bulacağız bu hizmeti yapacağız, milletin gönlünü fethedeceğiz ve o iktidarı senin elinden alacağız!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum