Apple’ın Büyük Güncellemesi iOS 18 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Apple’ın Büyük Güncellemesi iOS 18 Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Apple, iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch için büyük yazılım güncellemeleri olan iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11 ve macOS Sequoia'yı kullanıma sunuyor. Bu yeni sürümler, cihazlarınıza kapsamlı özelleştirme seçenekleri ve yeni özellikler ekliyor.

Apple, yeni yazılım güncellemelerini duyurdu ve 2024 yılına damgasını vuracak iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11 ve macOS Sequoia güncellemeleri yakında tüm uyumlu cihazlara sunulacak. Bu güncellemeler, ev ekranı ve kontrol merkezi özelleştirme seçeneklerinden, not uygulamasındaki yeni yazı araçlarına kadar birçok yenilikle geliyor.

Ne Zaman İndirilebilir?

Apple'ın yazılım güncellemeleri, genellikle Birleşik Krallık saatiyle 18:00 civarında başlar. Tüm uyumlu cihazlar, aynı anda güncellemeyi indirip kurabilecek. Bu güncelleme sistemi, Apple’ın diğer üreticilerden farklı olarak tüm cihazlara aynı anda güncellemeyi sunma avantajı sağlıyor.

Hangi Cihazlar Uyumlu?

  • iPhone: 2018’de piyasaya sürülen iPhone XS ve daha yeni modeller.
  • iPad: 2018 iPad Pro, 2019 iPad Air (3. nesil), iPad mini (5. nesil) veya iPad (6. nesil) ve daha yeni modeller.
  • Apple Watch: 2020 Apple Watch Series 6 ve daha yeni modeller.
  • Mac: 2020 MacBook Air, 2018 MacBook Pro, Mac mini (2018), iMac (2019), Mac Studio (2022) ve daha yeni modeller macOS Sequoia ile uyumlu olacak.

Nasıl Yüklenir?

  • iOS 18 ve iPadOS 18: Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izleyerek güncellemeyi yükleyebilirsiniz.
  • watchOS 11: iPhone’unuzda Watch uygulamasına girip Genel > Yazılım Güncelleme sekmesine tıklayarak saatinizi güncelleyebilirsiniz.
  • macOS Sequoia: Mac cihazlarda Sistem Ayarları > Genel > Yazılım Güncelleme bölümünden erişim sağlayabilirsiniz.

iOS 18'deki Önemli Yenilikler

  1. Ev Ekranı ve Kontrol Merkezi Özelleştirme: Uygulama simgeleri ve widget’lar artık ekranda istediğiniz desende yerleştirilebilecek. Simge boyutları büyütülebilir ve renklendirilebilir.
  2. Fotoğraflar Uygulaması Yenilendi: Daha büyük fotoğraflar, karuseller ve otomatik koleksiyon oluşturma özellikleriyle Fotoğraflar uygulaması daha dikkat çekici hale geldi.
  3. Mesajlar: iOS 18, nihayet Android kullanıcılarıyla RCS desteği sunuyor. Ayrıca, mesaj planlama, animasyonlu metinler ve emoji reaksiyonları gibi yeni özellikler eklenmiş durumda.
  4. Notlar, Parolalar ve Haritalar: Notlar uygulaması artık ses kaydedebiliyor ve canlı metin transkripsiyonu yapabiliyor. Ayrıca matematik işlemleri çözüp bunları belgelere ekleyebiliyor. Apple Keychain ise tam teşekküllü bir parola yöneticisi haline geldi. Haritalar ise topografik haritaları çevrimdışı kaydedebiliyor ve yürüyüş rotaları oluşturabiliyor.

iPadOS 18 ve Apple Pencil Özellikleri

iPad, iOS 18’in getirdiği özelleştirme seçeneklerinin yanı sıra Apple Pencil ile el yazısı düzenleme ve matematiksel işlemleri çözme gibi yeni araçlar sunuyor. Notlar uygulaması, elle yazılan metinleri otomatik olarak düzeltebiliyor ve doğru şekilde düzenliyor.

watchOS 11 ve Yeni Yüzler

watchOS 11, Apple Watch için yeni saat yüzleri ve daha gelişmiş sağlık takip araçlarıyla geliyor. Photos Face özelliği, akıllı saat ekranında en iyi fotoğraflarınızı sergilemenize olanak tanırken, Vitals uygulaması uyku sırasında kalp atış hızı, oksijen seviyesi ve uyku süresi gibi verileri takip ediyor.

macOS Sequoia ve iPhone Yansıtma

macOS Sequoia, birçok yeni özellik getirirken en dikkat çeken özelliklerden biri, iPhone’unuzu Mac ekranına yansıtma yeteneği. Artık iPhone’unuzu Mac üzerinden kontrol edebilir, uygulamalara erişebilir ve bildirimleri yönetebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için Apple’ın resmi kaynaklarına başvurabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.