MEB’den Okullarda Temizlik Hizmetleri Hakkında Açıklama Geldi

MEB’den Okullarda Temizlik Hizmetleri Hakkında Açıklama Geldi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki temizlik hizmetleriyle ilgili artan tartışmalara yanıt vererek, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 30 bin yeni personelin bugün itibarıyla tam zamanlı olarak göreve başladığını duyurdu

MEB'den yapılan açıklamada, 60 bin 487 okulda temizlik hizmetlerinin yürütülmesinde şu an 49 bin 578 kadrolu temizlik personelinin görev yaptığı belirtildi. Bunun yanı sıra, İstihdam Uyum Programı (İUP) kapsamında 63 bin 777 personel daha görevde bulunuyor. Ayrıca, son günlerde başlatılan Toplum Yararına Program (TYP) ile 30 bin yeni kontenjan tahsis edildi. Bakanlık, bu personelin okullarda temizlik hizmetleri için görevlendirildiğini ve bu yıl personel sayısının 110 binden 143 bin 355'e çıkarıldığını vurguladı.

İUP Kontenjanları Artırılıyor

Bakanlık ayrıca İstihdam Uyum Programı kapsamında 120 bin kontenjan ayrıldığını ancak başvuruların yetersiz olması nedeniyle bazı gecikmeler yaşandığını belirtti. İUP kontenjanlarının tamamlanması sürecinin devam ettiği ifade edilirken, okullarda halihazırda temizlik personelinin görev yaptığı ve durumun yakından takip edildiği bildirildi.

‘Siyasi Şov Malzemesi Yapılmamalı’

Açıklamada, bazı sosyal medya platformlarında ve basında "okullarda temizlik hizmetlerinde aksama olduğu" yönünde çıkan haberlerin ardından, bu konunun "siyasi şov malzemesi" yapılmasının etik olmadığı vurgulandı. Bakanlık, belediyelerin usullere aykırı biçimde okullara temizlik personeli ve malzemesi gönderdiğini ve bunun bir "algı operasyonu" olarak değerlendirildiğini belirtti. Eğitim kurumlarının siyasete alet edilmemesi gerektiği ifade edilerek, "İlim ve irfan yuvaları olan okullarımızda hiçbir ad ve kılıf altında siyaset yapılmasına göz yummamız söz konusu olamaz" denildi.

Temizlik Standartları MEB ve TSE Denetiminde

MEB ayrıca, temizlik hizmetlerinin Türkiye genelinde MEB ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yetkilendirilen 8 bin "Okulum Temiz Tetkik Görevlileri" tarafından denetlendiğini belirtti. Okulların temizlik şartlarının düzenli olarak kontrol edildiği ve çocukların sağlığının öncelikli hedef olduğunun altı çizildi.

Bu kapsamda, okullardaki temizlik hizmetlerinin aksatılmadan yürütüldüğü ve personel sayısındaki artışla beraber hizmetlerin daha etkin bir şekilde sürdürüleceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.