Hacı Veyiszade Mustafa Efendi anıldı

Hacı Veyiszade Mustafa Efendi anıldı
Hacı Veyiszade Mustafa Efendi ölümünün 49'uncu yılında anıldı

Konya'nın manevi dinamiklerinden Hacı Veyiszade Mustafa Efendi, vatandaşların ve yakınlarının katılımıyla düzenlenen panelle anıldı.

Hacı Veyiszade Efendi'nin Konya'nın manevi liderlerinden olduğuna dikkat çeken talebeleri, onun yetiştirdiği kuşağın sadece Konya'da değil tüm Türkiye'de hizmet verdiğini ifade etti.

Hacı Veyiszade Efendi'nin ölümünün 49'uncu yılı münasebetiyle Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen panele vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Panele konuşmacı olarak Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Dr. Ahmet Baltacı, Prof. Dr. Mustafa uzunpostalcı ve Avukat Mehmet Ali Uz katıldı. 

Katılımcılara Kuran-ı Kerim tilaveti okuyan Ahmet Eryılmaz, salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Hacı Veyiszade Efendi'nin hayatını konu alan bir belgeselinde sunulduğu panelde izleyenler gözyaşlarını tutamadı. 

Paneli düzenleyen Hacı Veyiszade Camii Yaşatma Derneği Başkan Vekili Ali Öge, böyle bir zatın torunlarından birinin damadı olmanın gururunu yaşadığını belirtti. 

Mübarek zatların manevi yaşantı adına büyük önem arz ettiğini ifade eden Öge,"Böyle manevi kişiler toplumun her kesiminden destek görür. Herkes böyle kişileri örnek alır." dedi. 

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday ise Hacı Veyiszade'nin Konya'nın manevi mimarlarından olduğuna dikkat çekerek, "Onu vefa borcu ile anıyoruz. Konya'nın tüm Türkiye'de anılan maneviyatına Hacı Veyiszade'nin katkısı büyüktür." dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Memiş Kütükçü, Hacı Veyiszade'nin Konya'nın son yüz yılda yetiştirdiği önemli kişilerden olduğunu söyledi. 

Hacı Veyiszade'yi adam yetiştirme bahçıvanı olarak nitelendiren Kütükçü, "Sahabe devrinde yaşamamasına rağmen sahabeden biriymiş gibi hareket etmiş ve tüm insanlığa örnek olmuştur." diye konuştu. 

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen ise yeni yapacakları bir ceviz koruluğuna Hacı Veyiszade ismini vermek istediklerini ifade etti. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.