Ürettiği kabakları sanat eserine dönüştürüyor

Ürettiği kabakları sanat eserine dönüştürüyor
Bursa'nın İznik ilçesinde çiftçilik yapan Ragıp Ablay, ürettiği kabakları sanat eserlerine dönüştürerek aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Yetiştirdiği su kabağından çeşitli şekillerde gece lambaları ve süs eşyaları üreten Ablay, el emeği göz nuru çalışmaları ile büyük beğeni topluyor. Su kabaklarına verdiği şekillerle ilginç bir sanatı ortaya koyan çiftçi Ablay, kabaklarla saatlerce uğraştıktan sonra ortaya çıkardığı şaheserleri ise yerli ve yabancı turistlere satıyor. 

Ablay, kabaklardan sanat eseri üretme serüvenini ise şöyle anlatıyor; "Bir gün tarladan topladığım kabaklar üzerinde çalışarak böyle bir şeyler üretmek alıma geldi. Bir şeyler üretmekten çok hoşlanıyorum. O nedenle bununla uğraşmaya başladım. Önce topladığım su kabaklarını kurumaya bırakıyorum. Kuruyan kabakları zımparayla temizledikten sonra astarlıyorum ve ardından değişik renklere boyuyorum. Daha sonra kabağa vereceği şekli tasarlayıp, kabağa koyacağım resmi ve hat yazısını yazıyorum. Oluşan yazıyı ya da resmi titizlikle deldikten sonra, renkli boncukları tek tek diziyorum. En son olarak da elektrik tesisatını döşüyorum. "

Kabaktan yaptığı süs eşyalarının gece lambası ya da şekerlik şeklinde kullanıldığını vurgulayan Ablay, "Bu işi yapmaktan büyük zevk alıyorum. Çok fazla para kazandığımız söylenemez ama geçimime katkısı oluyor. Bazen hayat insana değişik kapılar açar. Farklı koşullarda çalışma ve üretme imkanı sunar. İnsanların çalışarak ulaşamayacağı bir başarı yoktur." diye konuştu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.