Aljazeera Türkiye'yi tanıtacak

Aljazeera Türkiye'yi tanıtacak
Aljazeera televizyonunun Türkiye muhabiri Omar Khashram 8 bölümden oluşan haber belgeselinin Türkiye'deki 22. Çekimlerini Bursa'da gerçekleştirdi. Khashram ,Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti.

Aljazeera televizyonunun dünya çapında 5 kıtada yayın yaptığının altını çizen Vali Harput Bursa'nın özellikle Arap aleminde tanıtılmasında yayınların etkili olacağını belirterek, Bursa'nın tarihi ve ekonomik zenginliğinin yayınlanan programla artacağını, yatırımcı firmaların bu yayınla Bursa'yı daha iyi tanıyacağını belirtti. 

Çekimler sırasında Tophane'den Bursa'ya baktığında 1982 yılında gördüğü Bursa'yla şimdiki Bursa arasında çok fark olduğunu belirten Khashram, "Bursa büyük bir köy görünümünü almış, o zaman yemyeşil olan Bursa'nın yerini beton binalar kaplamış, bu görüntü beni çok üzdü." dedi.

Bursa'nın yeşilinin kaybolup betonlaşmasının kendisini de çok üzdüğünü belirten Vali Harput ise "Bundan sonraki döneme ait olmak üzere Bursa'nın hem yeşilini, hem tarihini ve bütün güzelliklerini gelecek nesile bırakmak herhalde hepimizin görevidir ve görevi olmalıdır" diye konuştu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.