Ezan okunduğunda otomatik açılan seccade (MİZAH)

Ezan okunduğunda otomatik açılan seccade (MİZAH)
Yozgatlı bir şemsiye tamircisi ezan okunduğunda otomatik açılıp kıbleye serilen seccade üretti. Dindar bir insan olduğunu belirten Osman Pürtakva (48), çocukluğundan beri en büyük hayali olan bu icadı gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Kendisinin yıllardır beş vakit namaz kıldığını ancak başta aile fertleri ve esnaf arkadaşları olmak üzere birçok yakınının namaza gereken önemi vermeyip ihmal ettiklerini belirten Pürtakva şunları söyledi:

"Bu icadımı onlara adıyorum. Hepsine birer adet 'akıllı seccade' hediye edeceğim. Bundan sonra namaz kılmamak için hiçbir bahaneleri kalmayacak. Ezan sesiyle beraber seccademiz katlandığı yerden şemsiye mekanizması gibi otomatik olarak açılıp kıbleye doğru serilecek ve sahibinin namaz kılmasını bekleyecek. Beş dakika içinde üzerinde namaz kılınmazsa bu sefer 'sela' okumaya başlayarak ölümü hatırlatacak."

Osman Pürtakva, akıllı seccadesi için TPE'den patent aldığını da hatırlatarak "çok yakında seri üretime başlayarak ilk ürünlerimizi iç piyasaya sunacağız. Hedefimiz başta İslam ülkeleri olmak üzere dünyaya açılmak ve ülkemize döviz kazandırmak" diye konuştu.

İşte bir mahalle baskısı daha

Pürtakva'nın bu ilginç buluşu üzerine görüşlerini aldığımız CHP Genel Sekreteri Önder Sav ise "işte mahalle baskısına yeni bir örnek daha" dedi ve ekledi:

"Mürtecilerin, sadece vicdanlarda ve Tanrı'yla kul arasında yaşaması gereken kutsal dinimizi istismar ve hayatın her alanına sokma çabaları hızla sürüyor. Bu seccadeyle, laik ulusalcı kitle üzerinde baskı uygulamak ve zorla namaz kıldırmak hedefleniyor. Bu seccadenin tam da yerel seçimler öncesinde piyasaya sürülmesini AKP'nin oy kaygısına bağlıyorum"

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.