Mardin'e sinema salonu açılıyor

Mardin'e sinema salonu açılıyor
Sinema kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Mardin Sinema Derneği, bir sinema salonu kazandırmak için verdiği mücadeleyi kazandı.

2 yıldır sinema festivali düzenleyen ancak sinema salonu olmadığı için sinemasız kent olarak anılan Mardin, Kültür Turizm Bakanlığı ile Mardin Belediyesinin katkısıyla 28 Şubat tarihinde açılacak sinema salonuna kavuşuyor.

SineMardin Derneği tarafından işletilecek sinema salonunu hakkında bilgi veren dernek yöneticisi Mehmet Baran, tarihi kentte 1970'li yıllarda yazlık ve kışlık olmak üzere 4 sinema salonunun bulunduğunu ancak zamanla çeşitli nedenlerle sinema salonlarının tek tek kapandığını söyledi. 

2000 yılında bir girişimci sayesinde kentin uzun aradan sonra tekrar bir salona kavuştuğunu ifade eden Baran, ancak girişimcinin özel sorunları yüzünden sinema salonunun kapanmasıyla, kentin yeniden salondan yoksun kaldığını kaydetti.

Baran, "Dinlerin, dillerin buluştuğu tarih ve kültür şehri, Mardin eski görkemli sinemalı günlerine 28 Şubat'ta kavuşacak. Mardin, 3 yıl aradan sonra tekrar sinemayla buluşuyor. Mardin Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen sinema salonu, Mardin Sinema Derneği'nin SODES kapsamında almış olduğu hibe desteğiyle altyapısını tamamladı. Sinema 152 koltuk kapasitesiyle hizmet verecek. Bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir işletme olan SineMardin Gösteri Salonu, vizyon filmlerine olduğu kadar, sanatsal film gösterimlerine de ağırlık verecek. SineMardin Gösteri Salonu, sosyal sorumluluk girişimi olarak her çarşamba günü çocuklara özel ücretsiz film günleri düzenleyecek. Bu amaçla ihtiyaç duyan kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine ücretsiz salon kullanımı sağlayacağız." şeklinde konuştu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.