Konya kültür evi araştırmacıları konuk edecek

Konya kültür evi araştırmacıları konuk edecek
Konya Büyükşehir Belediyesi, yazarların ve araştırmacıların çalışmalarını daha rahat yürütebilmeleri için inşa ettiği Kültür Evi tamamlandı. Eski Konya evlerine benzetilen ve aslına uygun cumbalarla, dışarıdan da estetik bir görüntü sunan Kültür Evi'nin y

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültür Evi'nin aslına uygun malzeme kullanılarak yapıldığını belirtti. Evin, Mevlana Müzesi ile Mevlâna Kültür Merkezi arasında yer alması nedeniyle turistik açından çok önemli olduğunu anlatan Akyürek, binanın yeni haliyle turizme hizmet edeceğini söyledi. Kültür Evi'ni ziyaret edecek kişilerin, Konya kültürünü, bir ev ortamında görebileceğini aktaran Tahir Akyürek, 2 ana kattan oluşan yapının iç alanın yaklaşık 150 metrekare genişliğinde olduğu bilgisini verdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kent Konakları kapsamında yaptırılan Konya Kültür Evi'nin Konya dışından gelen araştırmacı ve edebiyatçıların kalabileceği bir mekân olarak düzenleneceğini bildirdi. Akyürek "Kültür Evi'ni Konya dışından gelen araştırmacı yazarların, şairlerin ve edebiyatçıların Konya'da konaklayabilecekleri bir mekan olarak düzenleyeceğiz. Kültür Evi'nde araştırmacıların kalabilmeleri için gerekli her türlü donanım hazır olacak." şeklinde konuştu. 

Kültür evi Mevlevi kültürünü yansıtan objelerin yanı sıra hayat diye tabir edilen, 400 metre karelik avlusunda, pekmez yapma amaçlı üzüm işlemekte kullanılan havuz bulunuyor. Kültür evinin, yaklaşık 380 bin YTL'ye mal olduğu açıklandı. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.