Bursa Barosou resim yarışması düzenledi  

Bursa Barosou resim yarışması düzenledi  
Bursa Barosu, ilköğretim öğrencileri arasında 'Hukuk, çocukların fırçasıyla şekillenecek' adlı resim yarışması düzenledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Barosu Başkanı avukat Zeki Kahraman, Atölye Asimetrik'in katkılarıyla düzenlenen yarışmanın amacının, çocukların sahip oldukları haklar konusunda bilinçlenmeleri ve haklarını ifade edebilmelerinin sağlanması olduğunu söyledi. 

Kahraman, yarışmayla ayrıca, çocukların sahip olmak istedikleri hakların neler olduğunu, hukukun çocuklar için neler ifade ettiğini ve düşledikleri hukuk sistemini öğreneceklerini ifade etti.

Yarışmaya, merkez ve ilçelerden 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri birer resimle katılabilecek.

Gönderilecek eserler 23-35 veya 35-50 santimetre boyutlarında olacak. 

Resimlerin değerlendirmesini Ayşe Bürksu, Nuriye Balak, Bahar Gencelli, Abdullah Tom ve Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyelerinden oluşan jüri yapacak.

Yarışmada ilk üçe girecek öğrencilere ödül olarak Atölye Asimetrik tarafından 3 ay boyunca resim kursu, şövale, tuval, boya-fırça seti ve fotoğraf makinesi verilecek. Ayrıca 5 resmin sahibi de jüri özel ödülünün sahibi olacak. Yarışma başvuruları 20 Mart'ta sona erecek. 

Ödül töreni ve sergi açılışı 20 Nisan'da Baro Evi'nde yapılacak.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.