'Kültürlerin diliyle Kapadokya' İzmir'de  

'Kültürlerin diliyle Kapadokya' İzmir'de  
Konak Belediyesi, Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı koleksiyonu sergisine ev sahipliği yapıyor.

Yurt içi ve dışından gelen sanatçıların Kapadokya Karlık Evi Butik Otel'de hazırladığı 400'ü aşkın resimden 38'i, "Kültürlerin Diliyle Kapadokya" isimli sergide İzmirli sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışına Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ, İzmir Resim Heykel Müzesi Müdürü Faden Suzan Kudsioğlu, Karlık Evi sahibi Abdullah Şen, İzmir Sanat Platformu Başkanı Reyhan Abacıoğlu, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. İzmir için örnek bir sergi olduğunu söyleyen Başkan Tunçağ'a teşekkür eden Şen, "Koleksiyonumuzun ilk sergisini İzmirlilerle buluşturduk. Eserlerimizi, önümüzdeki günlerde Almanya'nın iki şehrinde de sergileyeceğiz. Sergimizde 20 ülkeden gelen sanatçılarımızın resimleri bulunuyor." dedi. Özel koleksiyon eserlerini sanatseverle buluşturan sergi, 6 Mart tarihine kadar gezilebilecek.


ULUSLARARASI KAPADOKYA SANAT KAMPI


Yurt içi ve yurt dışından ressamlar, Kapadokya Karlık Evi Butik Otel'de kampa girerek resim yapıyor. Kampa Brezilya, Romanya, Ürdün, Almanya, Ukrayna, Kazakistan, Belarus, Moldovya, İtalya, Fas, Kosova, Yunanistan, Azerbaycan, ABD, Bulgaristan, Lübnan ve Türkiye'den sanatçılar katılıyor. Her yıl haziran ayında bir araya gelen sanatçıların eserleri koleksiyonda toplanıyor. Koleksiyonda, beş yıldır düzenlenen kampta hazırlanan 400'ü aşkın eser bulunuyor. Bu yıl haziran ayında altıncısı düzenlenecek Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı'nda, koleksiyona yeni eserler katılacak. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.