Tahranlı sanatçıların eserleri Bursa'da

Tahranlı sanatçıların eserleri Bursa'da
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşeliği işbirliğiyle hazırlanan 'Hat ve Güzel Yazı (Tipografi) Sergisi', Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde açıldı.

Tahran Çağdaş Sanatlar Müzesi koleksiyonundan seçilen eserlerin yer aldığı 'Hat ve Güzel Yazı Sergisi'nin açılışına sanatseverler büyük ilgi gösterdi. 

İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Mahmut Sıtkızadeh ile Kültür Uzmanı Hasan Didban'ın da açılışta hazır bulunduğu sergi, özenle ve titizlikle hayata geçirilen özel bir sanatın kapılarını sanatseverler için aralıyor.

İranlı hat ve resim sanatçılarının sanatsal eserlerin yaratıcılığı ve dizaynı için 'Esma-ül Hüsna' ünvanıyla oluşturdukları afişlerden en güzidelerinin yer aldığı sergi, İran ve İslam kimliğinin belirtisi olan güzel yazı yazma ve hattatlık sanatının yaygınlaştırılması ile tanıtılmasını hedefliyor. 

Daha önce İstanbul Üniversitesi ile birlikte açılan sergi, bu kez Bursa'da 28 Şubat Cumartesi gününe kadar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Tipografiye ilgi duyanların keyifle izleyeceği sergide, 77 adet eser bulunuyor. 

Sergiyle ilgili bilgi veren İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Mahmut Sıtkızadeh, "Afiş şeklindeki tipografi, hat sanatı ve güzel yazı yazma alanlarından biri de günümüzde göze de hitap eden 'Esma-ül Hüsna'dır. Bu kelimeler aynı zamanda eserin bize verdiği mesajı da üstlenmektedir." dedi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.