Altan'dan Türkçe Olimpiyatlara övgü

Altan'dan Türkçe Olimpiyatlara övgü
Yazar Mehmet Altan: Türkçe olimpiyatlarınının zahmetini yerinde gördüm

Türkiye'de bu yıl 7'incisi düzenlenecek Türkçe Olimpiyatlarının Ukrayna elemelerine katılan gazeteci yazar Mehmet Altan, olimpiyatların çok zahmetli bir iş olduğunu yerinde gördüğünü ifade etti. Altan: "Ukrayna'da Türkçe olimpiyatlarındaki detayları ve zahmeti yerinde gördüm" dedi. 

Olimpiyata katılabilmek için yarışan 178 Ukraynalı öğrencinin heyecanına tanıklık eden Altan, elemelerin final gecesinde de Türkçe makale kategorisinde dereceye giren öğrencilerin ödüllerini takdim etti. 

Öğrencilere hitap eden, Mehmet Altan kuşaktan kuşağa makale ile haşir neşir olmuş bir aileden geldiğini ifade ederek; "Makale kategorisi evrensel bir kategoridir. Bu kategoride yarışan öğrencileri sadece Türkçe makale yazdıkları için değil, kendi duygu ve fikirlerini bu kadar öz ve kısa bir formatta da ifade ettikleri için kutluyorum. Yazarlıktaki en maharetli iş anlatmak istediklerini uzatmadan söylemektir" dedi.

Cihan'a yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl Türkiye'deki finalleri de izleme şansına sahip olduğunu anlatan Altan; "Türkçe Olimpiyatı'nın insanı duygulandıran ilk elemesine de şahit olduk. Bu olimpiyatların hangi zahmet ve emek ile Türkiye'ye taşındığının çok ayrımında değildim. Ukrayna'da hem emeği hem de detaylardaki yoğun özenin tespitine imkan buldum. Hem de bir açıdan Türkçenin bu kadar yaygınlaşmasının böyle bir olimpiyata dönüşmesinin keyfini ve mutluluğunu taşıdım. Bunun hiçte ufak bir şey olmadığını biliyorum. Bu muhteşem bir gelişme. Çok başarılı ve gittikçede yaygınlaşıyor. Bu başarıda payı olan herkesi yürekten kutluyorum. Olağanüstü bir gösteriydi" şeklinde konuştu. 

Geçtiğimiz yıl Ukrayna elemelerinde kompozisyon dalında birinci olan ve bu başarısını Türkiye'deki olimpiyatlarda dünya genelinde 3'üncülüğü alarak devam ettiren Uluslararası Meridyen Okulu öğrencilerinden Anastasiya Kolesnik ise; "Türkçe yazmayı çok seviyorum. Dereceye gireceğimden emin olarak Türkiye'ye gitmiştim" diye konuştu.


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.