Pinki'nin tebessümü Oscar'ı getirdi

Pinki'nin tebessümü Oscar'ı getirdi
6 yaşındaki Pinki'nin yüzündeki gülümseme en iyi belgeselde Oscar'ı getirdi  

"Slumdog Millionaire" filminin 8 Oscar birden kazanması ile birden gündemin ana konusu olan Hindistan varoşlarının ardından doğuştan özürlülerin gururu da "Smile Pinky" belgeseli oldu.

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinde bir köyde yaşayan doğuştan özürlü dudakları yarık 6 yaşındaki bir kız çocuğun ameliyat edilme sürecinin anlatan 39 dakikalık belgesel 81. Oscar ödül törenlerinde en iyi belgesel ödülünü aldı. Önceki gün Amerika'dan Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye gelen ekip kazandıkları Oscar ile basına poz verdi. Sorulan sorulara kısa ve utangaç cevaplar veren Pinki sadece Amerika'dan Oscar getirdiğini söyleyebildi. 

Amerikalı yönetmen Megan Mylan'ın yönettiği 39 dakikalık belgeselde doğuştan yüzde meydana gelen özürlerle yaşamak zorunda kalan çocukların yüzüne bir gülümseme getirme projesi işlendi. "Smile train" gülümseme treni olarak adlandırılan projede Pinki gibi birçok çocuk ameliyat ettirilip halkın arasındaki yerlerine yüzlerinde bir gülümseme ile geri döndürüldü.

Bu çocuklardan biri olan Pinki'nin ameliyatını yapan Civil Hastanesi Başhekimi Muhammad Sheikh ve Subodh Singh ameliyatların başarı ile geçtiğini ve birçok çocuğun yüzlerinde bir acı ifadesi yerine gülümseme ile tekrar normal yaşamlarına geri döndüklerini file getirdi.

Belgeselde özürlü çocuk Pinki'nin köyündeki yaşamından başlanıp estetik ameliyat olmasına kadarki süreç 39 dakika içinde konu ediliyor.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.