İlhan Selçuk'a Mizah Ödülü

İlhan Selçuk'a Mizah Ödülü
Mizah Üretenler Derneğinin ''4. Mizah Ödülleri'' törenle sahiplerine verildi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, mizahın başta insan sağlığı olmak üzere, demokrasi ve siyaset için önemli olduğunu söyledi. 

Erzen, ''Mizah, Batı'dan 30 yıl sonra ülkemize geldi. Oysa matbaa çok geç gelmişti. Demek ki mizah engellenemiyor. Mizah üreten tüm sanatçılarımıza başarılar diliyorum'' dedi. 

Bu yıl ilk kez verilen ''2008 Yılı Mizah Onur Ödülü''ne, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk layık görüldü. 

''Mizah Yazarı'' dalında Vedat Özdemiroğlu'na, ''Karikatür'' dalında Gırgır, Leman, Penguen, Uykusuz ve Homur dergilerine, ''Televizyonda Mizah'' dalında Yavuz Seçkin'e, ''Sinema, Senaryo ve Reji'' dalında ''Osmanlı Cumhuriyeti'' filmine, ''Yapımcı'' dalında Şükrü Avşar'a, ''Tiyatroda Mizah Yazarı'' dalında ise ''Recep'in Sinirli Lambası'' adlı eseriyle Seyfi Şahin'e ödülleri, Mizah Üretenler Derneği Başkanı Ergin Gülen tarafından verildi. 

''Bakırköylü Sanatçılar Derneği Özel Münir Özkul Ödülü'' Orhan Kurt'a, ''Doğan Hastaneleri Özel Sağlık Ödülü'' ise Yavuz Seçkin'e layık görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.