Kadın ressamlar sergi açtı

Kadın ressamlar sergi açtı
Bursa Kadın Ressamlar Derneği, Dünya Ressamlar Günü nedeniyle Nilüfer Belediyesi ve İpek Lions katkılarıyla 'Yaşamak İçin' konulu karma resim sergisi açtı.

Konak Kültür Evi'ndeki sergide Bursa Kadın Ressamlar Derneği ve İpek Lions üyesi 24 kadının 38 eseri yer alıyor. 

Renkli görüntülerin yaşandığı sergi açılışında konuşan Bursa Kadın Ressamlar Derneği Başkanı İmre Erten, 'Yaşamak İçin' konulu resim sergisini açmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Nilüfer'de gerçekleştirilen ve tüm Türkiye'ye örnek olan kültür sanat etkinlikleri ve sayın Bozbey'in sanata ve sanatçıya gösterdiği önem ve değer nedeniyle kendisine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

İpek Lions Kulübü Başkanı Ruşen Ildız ise, Nilüfer'de çalışan personelin yarıdan fazlasının kadın olduğuna dikkat çekerek, "Nilüfer'in ayrıcalığı yönetimindeki kadın elinin çokluğundandır. Ayrıca sanata ve sanatçıya gösterdiği değer artık sadece Bursa'da değil tüm Türkiye'de özellikle de İstanbul'da dilden dile dolaşıyor. Tüm sanatçılar Nilüfer'de sahne almak için adeta can atıyor." diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de yaşamın her anında erkekler kadar kadınların da başarılı olduğunu belirterek, "Erkekler yaşam mücadelelerinde her şeyi başarabilirler ama kadınsız asla. Benim kadınlarımızdan tek isteğim var o da siyasette en az erkekler kadar yer almalarıdır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İmre Erten, Ruşen Ildız ve kadın ressamlar, yaptıkları birbirinden güzel resimler hakkında konuklara bilgiler verdi. Sergi 15 Mart'a kadar açık kalacak. 

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.