Tirbişon'dan Recep İvedik'e eleştiri

Tirbişon'dan Recep İvedik'e eleştiri
Bir Demet Tiyatro dizisindeki 'Tirbişon' rolüyle tanınan tiyatrocu Serhat Özcan, kahvehanede insanların birbirine şaka olarak dahi söyleyemeyeceği şeylerin 'sanat' adı altında Recep İvedik gibi filmlerde söylendiğini söyledi.

Ünlü sanatçı, lise öğrenimini gördüğü Gemlik ilçesine yaptığı ziyarette arkadaşlarıyla hasret giderdi. Burada, son zamanlardaki Türk sinema ve tiyatro hayatındaki gelişmeleri CİHAN'a değerlendiren Serhat Özcan, 30 yılı aşkın tiyatro hayatında çok sayıda 'içi boş yapımla' karşılaştığını kaydetti. 

Serhat Özcan, sinema ve tiyatrodaki son gelişmeleri yorumladı. Özellikle Recep İvedik 2 filmini eleştiren Tirbişon Serhat, " Maalesef 'sanat' adı altında kahvehanede insanların birbirine şaka olarak dahi söyleyemeyeceği şeyler film haline dönüşebiliyor. Gelişmeleri dehşetle izliyorum. Recep İvedik filminde, söylenilenler gençliğin durumunu ortaya koyuyor. Rekor sayılabilecek bir rakama ulaşan film insanlarımıza sanat açısından hiçbir şey vermiyor" dedi. 

Gençlerin bir arada yaşama kültürünü bilmediğine değinen Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim dönemimizde tiyatroya ilgi duyan arkadaşlarımızla birlikte dar imkanlara rağmen Bursa'ya gider, tiyatro izlerdik. Sonra da kendimizi geliştirip tiyatroya resmen girmiş olduk. Tiyatronun ülkemizde istenilen düzeyde olması isteniyorsa, bu işin eğitimi ilköğretim çağında ders olarak verilmeli. Çünkü gençlerimiz oldukça boş yetişiyor. Okul çağında öğrenilmeyen bir konu ileriki yıllarda ihmal ediliyor. Gençlerimizin durumu ortada."

Devletin sanata bakış açısında da bir takım yanlışlıklar olduğunu söyleyen Serhat Özcan, tiyatro sahnelenmesinde bir dizi engel olduğunu kaydetti. Anadolu'nun herhangi bir beldesinde veya ilçesinde tiyatro sahnelenmesi için alınan iznin, bar, pavyon ve içkili yerlere verilen izinle aynı kapsamda değerlendirildiğini öne süren Serhat Özcan, "Bir ilçede tiyatro sahnelenmesi için kaymakamlıklardan alınan izinler, eğlence yerlerine verilen izinle eş değer tutuluyor. Bu sanat adına çok büyük bir ayıp" ifadelerini kullandı. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.