Böyle sahtekarlık görülmedi!

Böyle sahtekarlık görülmedi!
Yayıncılık Dünyasında yeni bir skandal ortaya çıktı. Yazar Nazan Bekiroğlu'nun Yusuf ile Züleyha kitabının bire bir aynısı başka bir yazarın ismi ile farklı bir kitapmış gibi piyasaya sunuldu. Sadece kapağı değiştirilerek birçok okuyucuya satılan kopya ki

Edebiyat dünyasının tanımış Yazarı Nazan Bekiroğlu'nun, 2000 yılında okuyucu ile buluşan Yusuf ile Züleyha kitabının birebir kopyası ortaya çıktı. Durum, Bekiroğlu'nun kitabını basan yayınevini şaşkına çevirdi.

İSİMLER FARKLI İÇERİK AYNI

Kitapçıların raflarında uzun süredir yanyana duran iki kitabın isimleri farklı, içerikleri tamamen aynı. Kitaplardan biri Nazan Bekiroğlu'nun Yusuf ile Züleyha eseri. Diğeri ise Şenol Koray Sakınmaz'ın yazdığı iddia edilen Züleyha kitabı.

Timaş Genel Yayın Yönetmeni Emine Eroğlu, “ben yayıncılık hayatım boyunca çok kez korsan gördüm ama böylesi ile ilk defa karşılaşıyorum. Kitap birebir aynı cümle cümle aynı” diyor.

Nazan Bekiroğlu'nun 2000 yılından önce yazdığı Yusuf ile Züleyha kitabının birebir kopyalandığı sadece kapağı ve ismi değiştirildiği iddia ediliyor. Kopya kitabın yaklaşık 3 yıl sonra başka bir isimle piyasaya sunulduğu öne sürülüyor.

Samanyolu Haber haberle ilgili olarak kopya kitabın Yazarı Şenol Koray Sakınmaz'a ulaşmak istedi. Dile getirilen iddialarla ilgili olarak Şenol Koray Sakınmaz telefonda bazı sorularımızı cevapladı. Ancak avukatıyla görüşüp bir açıklama yapabileceğini söyledi. Fakat bir daha telefonunu açmadı. Şenol Koray Sakınmaz'ın kişisel internet sitesinde biyografi kısmı bulunuyor. Ve eserleri başlığı altında Züleyha ismini taşıyan kitap da bulunuyor. 

27. baskısı yapılan Yusuf ile Züleyha'nın gerçek yazarı Nazan Bekiroğlu ise kitabının kopyasını duyunca adeta şok olmuş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.