Koman'ın eserleri Stockholm'de

Koman'ın eserleri Stockholm'de
Ünlü heykeltıraş Koman'ın eserleri Stockholm'de sergileniyor

İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan Galeri Operating place, Türkiye'nin en önemli heykeltıraşlarından İlhan Koman'ın (1923-1986) eserlerine ev sahipliği yapıyor. Açılışı 19 Şubat'ta yapılan sergi 16 Mart'a kadar gezilebilecek. 

1958 yılından itibaren İsveç'te eserler sunmuş olan Koman, birçok ülkede gerçekleştirdiği çalışmalarıyla tanınıyor. İlhan Koman'ın sanat ve bilimi birleştirici dehası, bazı uzmanlarca Leonardo da Vinci üslubunun bir temsilcisi olarak görülüyor. Stockholmlüler İlhan Koman'ı Mimarlık Okulu'nun bahçesinde sergilenmekte olan "From Leonardo to…" adlı eseriyle de yakından tanıyorlar.

Serginin ardından İlhan Koman'ın gemisi, M/S Hulda Stockholm Modern Sanatlar Müzesi'nin limanından yıl boyu sürecek deniz yolculuğu için ayrılacak. Stockholm'den yola çıkacak olan gemi ve İlhan Koman'ın eserleri sırası ile Hollanda, Belçika, Fransa, Portekiz, İspanya, İtalya, Malta ve Yunanistan'da yaklaşık birer hafta konaklayarak sanatseverlerin ilgisine sunulacak. 

19 Eylül 2010'da İstanbul'a gelmesi beklenen Hulda gemisine Rahmi Koç müzesi ev sahipliği yapacak ve gemi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinde boy gösterecek.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.