Yedi Cüceler'in Neşesi şimdi ne yapıyor?

Yedi Cüceler'in Neşesi şimdi ne yapıyor?
Yedi Cüceler'in Neşeli'si, oğlu Hasan sayesinde hayata tutunuyor

Bir dönem tiyatro gösterileriyle küçüklerin sevgilisi haline gelen Yedi Cüceler grubundaki 'Neşeli' lakaplı 107 santimlik Azize Kör, oğlu Hasan Hüseyin sayesinde hayata tutunuyor. 

Azize Kör'ün, oğlunun 6 yaşına girmesi sebebiyle Tepebaşı Belediyesi Kreş'inde düzenlediği doğum günü partisinde duygulu anlar yaşandı.

Yedi cücelerin Azize'si uzun yıllar birlikte tiyatro yaptıkları grubun bir diğer üyesi 'Uykucu' lakaplı 107 santimetrelik İsmail Kör ile 7 yıl önce evlendi. Yedi Cüceler'in iki sevimli kahramanı evliliklerinin birinci yılında, hayatlarını daha mutlu kılmak için bebek yapmaya karar verdi. Doktorlar, Azize'nin çocuğu karnında taşıyamayacağı ve ölüm riski olabileceğinden dolayı doğumuna karşı çıktı. Ancak, Azize, doktorların itirazına rağmen hamile kalıp, küçük Hasan Hüseyin'i dünyaya getirdi. Böylelikle Türkiye'de ilk kez 107 santimetrelik bir bayan çocuk doğurarak kayıtlara geçti. Neşeli ve Uykucu'nun mutlu hayatı, adını Hasan Hüseyin koydukları oğulları dünyaya geldikten 2,5 yıl sonrasına kadar sürdü. 'Uykucu' evliliklerinin üçüncü yılında kalp krizi geçirip hayata veda edince mutlu günler geride kaldı. 

Eşi İsmail'in ölümü ile zor günler geçiren ve adeta hayata küsen Neşeli, tiyatroyu bırakıp ailesinin yanına yerleşti ve kendini oğlu Hasan Hüseyin'i büyütmeye adadı. 

3,5 yıl Tepebaşı Belediyesi'nde çalışan Azize, kazandığı parayla oğlu Hasan Hüseyin'e gelecek hazırlıyor. Eşinden kalan emaneti gözü gibi bakan Azize'nin oğlu Hasan Hüseyin Kör, artık 6 yaşına geldi. Babasını 3,5 yıl önce kaybeden küçük Hasan Hüseyin için eğitim gördüğü Tepebaşı Belediyesi Kreş'inde düzenlenen yaş günü partisinde duygulu anlar yaşandı. 

Anne Azize, kendi boyuna ulaşan oğlu Hasan Hüseyin'le birlikte yaş günü pastasını kesti. Oğlunun boynuna sarılarak ağlayan Azize Körd, daha sonra birlikte dans etti. 

Hasan ve annesi, doğum günü kutlamasına katılan arkadaşları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir cüce olarak dünyaya sağlıklı bir çocuk getirdiği için büyük mutluluk yaşadığını belirten Azize Kör, "Kendimi oğluma adadım. Oğlumu okutup, ülkeye hayırlı bir evlat olması için elimden geleni yapacağım. O benim hayatta tek varlığım. Kısmetse bu yazda Hasan Hüseyin'i sünnet ettireceğim." diye konuştu.

Yıllarca sergiledikleri tiyatro oyunu ile Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunduklarını ancak şu anda sahip çıkılmadıkları için çok sevdiği tiyatrodan uzak kaldığını belirten Azize, "Ne devletin ne de kurumların desteğini bir türlü göremedik. Bu nedenle Yedi Cüceler grubu olarak tiyatroyu bıraktık." şeklinde konuştu.

Arkadaşları tarafından çok sevilen ve babasını fotoğraflardan tanıyan küçük Hasan ise "Babamı çok özlüyor ve boyunu merak ediyorum. Elinden tutup gezmek isterdim. Annem ve babam gibi tiyatro oynamak ve insanları güldürmek istiyorum." dedi.



(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.