Çanakkale konferansında asker karavanası ikramı

Çanakkale konferansında asker karavanası ikramı
Çanakkale zaferinin 94. yıldönümü dolayısıyla Ege Üniversitesi (EÜ) Sosyal Araştırmalar Topluluğu tarafından bir konferans düzenlendi. EÜ Edebiyat Fakültesi'nde emekli öğretmen ve tarih araştırmacısı Hasan Hüseyin Maltepe'nin verdiği konferansta sa

Konferansa, Çanakkale zaferinde büyük önemi bulunan Nusret mayın gemisiyle birlikte mermiler ve 276 kiloluk mermiyi tek başına sırtalayarak savaşın kaderini değiştiren Koca Seyit'in görüntüleriyle başladı. Dünyanın en kanlı muharebelerinin bu topraklarda yaşandığını söyleyen Maltepe, "Bir milyon asker, bu topraklar için göğüs göğüse, süngü süngüye savaştı." dedi. Bir milletin geleceğinin geçmişiyle çok ilgili olduğunu vurgulayan Maltepe, "Geçmişini unutan millet, gelecekte dağılmaya ve yok olmaya mahkumdur. İşte bu sebeple Türk milleti olarak şanlı tarihimizi çok iyi tahlil etmemiz gerekmektedir." şeklinde konuştu. Maltepe'nin savaştan aktardığı bazı olaylar, öğrencilerin duygulanmasına yol açtı.

Konferansın sonunda savaş günlerini hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla katılımcılara, o günlerin asker karavanası olan kuru üzüm hoşafı ve bir dilim ekmek dağıtıldı. Ardından Hasan Hüseyin Maltepe'ye, bütün askerleri şehit olana kadar sancağını teslim etmeyen 57. Alay'ın temsili sancağı hediye edildi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.