Dilipak'tan 'Laiklik ve Demokrasi' konferansı

Dilipak'tan 'Laiklik ve Demokrasi' konferansı
Kızlarağası Medresesinde “Büyükler İçin Yurttaşlık Bilgisi Okumaları”ında Cumartesi günü (14 Mart 2009) 14.00’de Abdurrahman Dilipak “Laiklik ve Demokrasi “ konusunu konuşuyor.

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak İstanbulda Sultanahmet de tarihi Kızlarağası Medresesinde, 17 Mart 2009’da Cumartesi günü saat 14.00’da  İBB Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen kültür etkinlikleri çerçevesinde , Büyükler İçin Yurttaşlık Bilgisi Okumalarına devam edecek.. 2009 ilk dönem kültür etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek Yurttaşlık Bilgisi okumalarının Mart ayı gündemi Demokrasi ve Laiklik.. Laiklik olmadan Cumhuriyet, Cumhuriyet olmadan Demokrasi olmaz mı?

Ayın konusu, en çok tartıştığımız, ama üzerinde pek az düşündüğümüz iki kavram Laiklik ve Demokrasi. Laiklik, Cumhuriyet ve Demokrasi arasında zorunlu bir ilişki var mı? Farklı ülkelerde Laiklik uygulamaları. Sekülarizm ve Laiklik.. Fransız deneyimi ve Türkiye örneği.. AB Anayasasında Laiklik yer alacak mı? Laiklikliğin objesi din ve devlet mi? Din Özgürlüğü ve Laiklik. Dinleşen ideolojiler, kutsal devlet ve dinin siyasallaşması.. Teokrasi, Bizantinizm ve Laiklik..

Söyleşinin Nisan ayı programı 11 Nisan 2009’da, saat 14.00’de yine Sultanahmetde Yazarlar Birliği salonunda Kızlarağası Medresesinde. Konu: Monarşi ve Oligarşi

Program adı : Büyükler İçin Yurttaşlık Bilgisi Okumaları

Yeri  : Kızlaraağası Medresesi/Divanyolu,Hoca Rüstem Sk.6 Sultanahmet Tel: 0212 527 75 17

Sunucu : Abdurrahman Dilipak (İnsan Hakları Aktivisti &Gazeteci / Yazar)

Tarih  : 14.03. 2009  Cumartesi Saat: 14.00

Konu  : Laiklik ve Demokrasi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.