2. Çanakkale Şehitlerini Anma Turu başladı  

2. Çanakkale Şehitlerini Anma Turu başladı  
Ege Üniversitesi (EÜ) Bisiklet Topluluğu (EBİT) üyesi, altısı hanım 22 bisikletçi, 2.Çanakkale Şehitlerini Anma Turu için yola çıktı. 

Bisikletçileri EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Bülent Özkan ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Dr. Figen İnan uğurladı. Rektörlük bahçesinden tura başlayan ekip, 15 Mart'ta İzmir'e dönecek.

Rektör Yılmaz, amaçlarının Çanakkale Zaferi'nin önemini ve şehitlik mertebesine yükselen kahraman Türk askerinin fedakârlıklarını bir kere daha yerinde anmak olduğunu söyledi. 

Yılmaz, gençlere iyi yolculuklar dileyerek, "EÜ'ye yakışır gençler olduğunuzu biliyoruz. Sapasağlam gidin ve dönün. Gençliğinizin kıymetini bilin. Önce aklınızı, sonra bedeninizi kullanın." dedi. 

Prof. Dr. Yılmaz, önümüzdeki günlerde bisiklet kullanımının yaygınlaşması için bir kampanya başlatma düşüncesinde olduklarını da belirterek, bunun için Ege Ajans'ı görevlendirdi.

Şehirlerarası ulaşımı otobüsle yapacak olan bisikletçiler, Çanakkale'nin içinde bisikletleriyle dolaşacak.

Tur çerçevesinde şehitlikler, müzeler, Turgut Reis Bataryası, Kabatepe, Kilitbahir Kalesi, Abide ve Çanakkale savaşlarının yapıldığı alanlar ziyaret edilecek. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.