Gürcistan'da Türkçe Olimpiyatları coşkusu

Gürcistan'da Türkçe Olimpiyatları coşkusu
Gürcistan'da Türkçe Olimpiyatları büyük bir coşku ile başladı  

Gürcistan'da 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın ülke elemeleri büyük bir heyecanla başladı. Birbirinden güzel Türkçe eserler ile yarışan Gürcü öğrenciler performansları ile göz doldurdu. Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili'nin Sarp sınır kapısındaki açılış töreninde yaptığı Türkçe konuşma ile başlayan yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

Gürcistan Çağlar Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen ve katılımın büyük olduğu yarışmaya, Gürcistan lideri Saakaşvili'nin annesi Prof. Dr. Giuli Alasania, Türkiye'den yetkililer ve çok sayıda üst düzey davetli katıldı. İki ülkenin marşları ile başlayan yarışmada öğrenciler birbirinden güzel Türkçe eserleri seslendirdi. Büyük bir coşkunun yaşandığı gecede kimi zaman da duygusal anlar yaşandı.

Farklı kültürlerin tanışıp kaynaşması o kültürün dilinin öğrenilmesiyle başlar diyen Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili'nin annesi Giuli Alasania, dil öğrenmenin ülkeler arası kaynaşmayı barışı ve her türlü ilişkileri olumlu yönde etkilediğini vurguladı. Alasania, "Çağlar Eğitim Kurumları'nın yıl içerisinde gerek Türkçe gerekse Gürcü dilinde düzenlediği bu tür yarışmalar ile öğrencileri dil öğrenmeye teşvik etmektedir," dedi.

Ülkenin Kutaisi kentinden yarışmaya katılan Vano Dvalişvili Karadeniz dansı ve seslendirdiği üç şarkıyla büyük beğeni toplarken, Mary Kavaçiladze da İstanbul ezgisiyle izleyenleri adeta büyüledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.