Habervaktim'den dertli okurlarına derman köşesi

Habervaktim'den dertli okurlarına derman köşesi
Her geçen gün yeniliklerle karşınıza çıkan ailenizin sitesi Habervaktim, siz değerli okurlarımız ve yorumcularımız için yeni bir hizmet daha başlatıyor. Bu hizmetimizle hedefimiz, dert sahibi insanlarımızın  yolladıkları onulmaz dertlerini okuyup ken

Bu konuda uzman bir şahsiyet olan ve bilgisi, görgüsü okyanuslar, ummanlar kadar geniş olan Umman Abi'yi bu köşemiz için büyük fedakarlıklarla Doğan Medya Grubu'ndan yüksek bir ücret karşılığında transfer ettik. Aslen Amman'lı olan Umman abi, daha önceleri Günaydın, Hürriyet, Posta gibi magazin ağırlıklı gazeteler ve eklerde yazan ve birkaç yıl önce kaybettiğimiz merhume dert anası Güzin Abla'nın da 7. ve son kocasıdır. Halen, 'Derdimi Umman'a döktüm, Asuman'a inledim' şarkısındaki Asuman Abla'ya evlidir. Güzin Abla'dan üç, Asuman Abla'dan iki olmak üzere toplam beş çocuk babasıdır.

Sizi Umman Abi'ye gelen ilk dertler ve onun bulduğu dermanlarla baş başa bırakıyoruz.

(İzmir Karşıyaka'dan Sıtkı Sıyrıldı)
Öğle uykusundaki rüyamda kendimi CHP Parti Meclisinde en genç, en tıfıl üye olarak görüyorum. 40 kişilik Politbüro'da pardon Parti Meclisinde 30 yaşlarında olan tek insan benmişim. Masanın etrafında oturanların 70-80 yaşlarında olduklarını ve sürekli sağlıkları konusunda sohbet edip tartıştıklarını zaman zaman da birbirlerine bastonlarıyla vurduklarını ve sakallarını çekiştirdiklerini görüyorum. Buraya kadar fazla bir şey yok. Ama onlar beni çok genç görüp her türlü ayak işlerine koşturuyorlar. Her birine su dağıtıp, ilaçlarını veriyor ve sırtlarına kupa çekiyorum. Tam herkesi memnun edip Genel Başkan Deniz Baykal'a höşmerim tatlısı getirirken yanıbaşımızdaki caddeden geçen CHP seçim arabasının "Gençler! Dinamizmimize güvenin, oylarınızı bize verin" anonsuyla uyanıyorum. Sevgili Umman ağabeycim; Bu rüyayı hayra mı yormak lazım?

(Umman Abi)
Sevgili oğlum; rüyanda sürekli seçim kaybeden CHP yöneticilerini hem de 29 marttaki yerel
seçimlerden bir hafta önce görmen; ticaretle uğraşıyorsan mallarının
ve paranın eksileceğine, memursan maaşında azalma olacağına,
öğrenciysen zayıf notlar alacağına, evliysen eşinden boşanacağına,
belediye başkan, il genel meclisi veya muhtar adayıysan seçimi
kaybedeceğine işarettir. Kısacası böylesine "hayırsız" bir rüyayı
hayra yormak için ancak çok zorlanıp yorum yorum yorulmak gerekir.

(İstanbul'dan Faik Heplaik)
Sevgili ağabeycim; Öncelikle yeni köşenin hayırlı olmasını diliyorum. Derdime gelince...Ben laiklik ilkesine sıkı sıkıya bağlı bir gencim. Son günlerde "laiklik uykusu" diye bir kavram geliştirdim. Nasıl insanlar uykuya yatıp dinlenmiş, tazelenmiş olarak kalkıyorlarsa veya güzellik uykusuna yatıp güzelleşiyorlarsa, arka arkaya 10. Yıl Marşı dinleyip hipnozla "laiklik uykusu"na yattıklarında gözlerini daha "laikçi" bir halde dünyaya açmalılar. Ne dersiniz, haksız mıyım?

(Umman Abi)
Evladım, demek ki sen laiklikle yatıp, laiklikle kalkıyorsun. Öyleyse sende 'laiklik takıntısı' var. Bu iflah olmaz bir durumdur. Bu takıntısı olanlar gerçekten kurtulmak istiyorlarsa öncelikle oturdukları Çankaya, Şişli, Nişantaşı gibi ilçe ve semtleri hemen terk etmelidirler. Zira buralardaki 'laikçi mahalle baskısı' sağlam insanları bile strese sokmaktadır.

"Laiklik uykusu" hayaline gelince... Bu takıntının daha ileri aşamasında 'laik rüya' ve 'laik dua' devreye girmeye başlar. Sen en iyisi takıntın daha fazla ilerlemeden yani iş 'laik cenaze namazı'na kadar gelmeden tövbe edip kendini bu takıntıdan kurtar.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.