"Çanakkale'de teknoloji maneviyata yenildi"

"Çanakkale'de teknoloji maneviyata yenildi"
Tarihçi yazar Uğurluel, "Çanakkale'de teknoloji maneviyata yenildi" dedi

Tarihçe yazar Talha Uğurluel, "Çanakkale zaferi, teknolojinin maneviyata yenildiği, tüm dünyanın da bunu ibretle izlediği eşsiz zaferlerden biridir." dedi. 

İskenderun Okyanus Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KİSİAD) organizasyonu ile gerçekleştirilen konferansta konuşan Talha Uğurluel, "İnsanlar evlerinden, anne ve babalarından, eş ve çocuklarından ayrılırken, bir daha geri dönmeyeceklerini bile bile bu savaşa katılmışlardır. Henüz yeni reşit olan gencecik fidanlar vatan için bu savaşta şehitlik mertebesine erişmişlerdir." diye konuştu.

Çanakkale zaferinin iman gücü ile kazanıldığına vurgu yapan Uğurluel, "Tüm dünya bu zaferi hayretle izlemiş ve Türk'ün gücünü ve kudretini görmüştür. Çanakkale'de etten duvar ölen binlerce Mehmetçik Türkiye'nin düşman eline geçmemesi, vatanın ve namusun kurtulması için bu eşsiz zaferi canları pahasına kazanmışlardır. Bu zaferde Türkiye'nin dört bir tarafından insanlar tek vücut olarak savaşmış ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün dahi komutanlık yönetimi ile düşmanı geri püskürtmeyi bilmiştir." şeklinde konuştu. 

Türkiye'nin geçmişinin parlak zaferlerle dolu olduğunu, bu zaferlerin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirten Uğurluel, "Geçmişini öğrenmeyen, geleceğinden emin olamaz, bu nedenle Çanakkale ruhu gelecek kuşaklara aktarılmalı." ifadesini kullandı.


Konferansta, geçtiğimiz yıl 7. sınıflarda 495 puan alarak Hatay birinciliğini elde eden Oğuzhan Parlak ile 6. sınıflarda tüm soruları cevaplandırarak 500 tam puanla Türkiye birinciliğini elde eden Şehide Sümeyye Can'a plaket, bilgisayar ve çeşitli hediyeler verildi. 

Grand Plaza'da gerçekleştirilen konferansa AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Balaman, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Mursaloğlu, İskenderun Özel Nesim Eğitim hizmetleri Genel Müdürü Osman Öner, KİSİAD Başkanı Tamer Eker ve davetliler katıldı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.