Bu kitap, çocuklara yemek yediriyor  

Bu kitap, çocuklara yemek yediriyor  
Anaokulu öğretmeni Aynur Biçer, çocukların yemekleri sevmesi amacıyla "Neşeli Türk Yemekleri" adlı bir kitap yayınladı. Kitapta, besin değeri yüksek yemekler, çocukların hayal dünyalarını geliştirecek renkli ve eğlenceli şekillerle sunuldu.

Aynur Biçer, Türk annelerinin çocuklardaki tek tip beslenme alışkanlıkları konusunda kendilerini yeni geliştirmeye başladıklarını, iş hayatı süresi ve sonrasında gözlemlediğine işaret ederek, ''Dünyada neşeli yemeklerle ilgili çok özendirici özel çalışmalar yapılırken Türk yemeklerine ait neşeli tasarım örnekleri olmadığını fark ettim.'' dedi.

Söz konusu yöntemin Türk Mutfağı'ndaki çeşitlilikle çocukların erkenden tanışmasının önünü açacağını düşünen Biçer, "Neşeli Türk Yemekleri" adlı bir kitabın aile masasına onun en değerli parçası olan çocuğu kendi isteğiyle oturmasına katkı sağlayacağını söyledi. Biçer, "Çocuğun, tabağındaki yemek ve kendisinin değerli olduğunu hissedebilmesidir. Aynı zamanda besin değeri yüksek Türk yemeklerini, hayal güçlerini geliştirecek şekilde renkli ve eğlenceli sunumlarla dengeli beslenmeye teşvik de ederek, kendiliğinden nitelikli aile paylaşımı zemini hazırlaması da sürecin doğal bir sonucu olacaktır." izahını yaptı.

Sebzeler, hububatlar, kahvaltı, balık ve et türleriyle 55 kadar öneri içeren kitap, çocukların ilgisini çekecek bir şekilde tasarlandı. Örneğin kuru fasulye yemeği balık şeklinde tabağa konup, çocukların neşeyle yemesi sağlanıyor.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.