Genç Birikim Dergisi’nin 119. sayısı çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin 119. sayısı çıktı
Hemen her sayısında, gerek yaşadığımız coğrafyada gerekse dünya genelinde yaşanan sosyal ve siyasi gelişmeler karşısında İslami duruşu konu edinen Genç Birikim Dergisi bu geleneğini sürdürmeye ve gündemi sorgulamaya devam ediyor

Güçlü kalem Süleyman Arslantaş’ın yazısı işte buna bir örnek. Arslantaş, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Sudan Devlet Başkanı Ömer El-Beşir hakkındaki tutuklama kararıyla gündeme gelen Darfur’da yaşananların nasıl değerlendirilmesi ve olanlar karşısında İslami duruşun ne olması gerektiğine dair ‘Darfur ve Kahreden Sessizlik’ başlıklı yazısı altı çizilerek okunması gereken bir makale.

İran hakkında İbrahim Bülbül’ün, İsrail-Filistin-Hamas ve Yahudilik konularında Tevfik Uğur’un değerlendirmeleri okunmadan geçilmemesi gereken makalelerde dile getirilmiş.

Geçtiğimiz ay sonunda yapılan yerel seçimlere ilişkin onlarca tv programı ve yazılı medyada dile getirilmeyen, özgün değerlendirmeyi Yusuf Adem Bolat’ın kaleminden okuyabilirsiniz.
Özlenen İslami toplumun oluşturulması hedefi çerçevesinde Orhan Atalay Hoca’nın makalesi ise modernitenin kuşatması altındaki Müslümanlara “Ey Rabbim, şüphe yok ki bana indireceğin hayra çok muhtacım” diyen (Kasas 24) Hz. Musa’nın tavrını hatırlatıyor.

Celal Sancar, bizlere hoş anlar yaşatacak yazısında çok yakın geçmişte Müslüman olan Avustralyalı Ebubekir (Rubin)’in ve Muhammed Esed’in Müslüman oluşuna sırasında yaşadıklarını kaleme almış.
Müslüman birey, toplum, milli ve manevi değerler, İslami aile ortamı, kadın ve örtünme ve eğitim konularına ilişkin tüm görüş ve mesajları ise heyecanla okuyacaksınız.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.