Tunceli'de ikinci kitap dükkânı açıldı

Tunceli'de ikinci kitap dükkânı açıldı
Bugüne kadar tek kitap dükkânının bulunduğu Tunceli'de ikinci dükkân okuyucuların ilgisini çekti.

Tunceli Belediyesi eski işhanında 6 metrekarelik alana açılan yeni kitap dükkânı kısa sürede kitap okuyucularının dikkatini çekti. 

Her yaş grubundan okuyucuların bulabileceği kitaplarda yüzde 50 indirim ile satışa sunan dükkân sahibi Hüryan Aktaş, kitap dükkânı açmasındaki en büyük amacının insanları kitap okumaya teşvik etmek ve insanları araştırmaya sevk etmek olduğunu söylüyor. 

Tunceli'de daha önce bir kitap dükkânın olduğunu ve bu yüzden kitap bulmakta zorlandığını ifade eden okuyuculardan Hüseyin Demir, "Eskiden Tunceli'de bir kitap evi vardı. Şimdi, bir kitap evi daha açıldı. Aradığımız kitapları bulmakta zorluk çekiyorduk. Okuma oranında derece yapmış bir il olmasına rağmen 2 kitapçının olması ciddi anlamda üzücü. İkinci bir kitapçının açılması gerçekten güzel bir şey teşekkür ediyoruz. Başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.

İnsan hayatında kitabın önemine işaret eden ve yeni açılan kitapçı dükkânını sevindirici olduğunu ifade eden 70 yaşındaki Mehmet Ali Türker ise "Zaten kitabı olmayan adam, adam değildir. Her şey kitaptadır. Okursan yazarsan, yaparsan kitaptır. Kitap insanı var eder, yok eder." diye konuştu

Tunceli Belediye İşhanı'nda kiraların yüksek olmasından ötürü, küçük bir alana "Budala" adındaki kitap dükkânını açan ve ilk günden itibaren okuyucuların ilgisiyle karşılaştığını ifade eden Hüryan Aktaş, "Kitap dükkânı açmaktaki en büyük amacım insanlara bir şeyler paylaştırmak, kitapların çoğunu hibe olarak aldık. Yayın evlerinin bize destek vermesi bu anlamda iyi oldu. Okumak güzeldir, toplumsal olarak araştırmamız gerekiyor. İnsanlar okusun diye yüzde elli indirim yaptık. Okuma oranının yüksek olduğu bir ilde bu yüzden ikinci kitap dükkânı açtık. Satışlar umduğumdan iyi geçiyor." şeklinde konuştu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.