"İklim değişiklikleri" yarışması

"İklim değişiklikleri" yarışması
Ordulu öğrenciler Amerika'ya birinci olmak için uçtu

Ordu Bilim ve Sanat Merkezi Yoroz Takımı, First Lego Ligi 5. Türkiye Robotik Turnuvaları "İklim Değişiklikleri" yarışmasında 52 proje arasında birinci olarak, ABD'de yarışma hakkı kazandı. ABD'ye giden Ordu ekibi, burada birincilik için yarışacak. Projeyle havanın neminden saf su elde ederek küresel iklim değişikliklerinin neden olacağı kuraklığa çözüm bulunması hedefleniyor.

Ordu Yoroz takımı, 13 Nisan'da Amerika'nın Atalanta kentinde diğer ülkelerin birincileri ile dünya şampiyonu olmak için ABD'ye uçtu. Projede yer alan ekip, Amerika'ya aileleri tarafından gözyaşları ve dualar ile yolcu edildi. Öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

Öğrencilerini daha önce İstanbul'a emanet para ile gönderdiklerini belirten Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Tuncay Topal, Amerika'ya gönderecek kaynağı bulmak için de yoğun çaba içine girdiklerini söyledi. Topal, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Ordulu iş adamlarının katkıları ile 60 bin TL'ye yakın bir kaynak bulunması sonucu ABD yol masrafı sorununu aştıklarını söyledi.

Türkiye'yi ABD'nin Atlanta eyaletinde temsil edecek olan Ordu Bilim ve Sanat Merkezi Yoroz ekibi Taha Unat, Metehan Yıldız, Sıla Akbaba, Berkay Çınar Bozdağ, Cemre Akdeniz, Bensu Karamustafa, Çağrı Kuratoğlu isimli öğrenciler ile öğretmenler Gökhan Aksu, Alp Arslan, Ahu Feyhan Fidan'dan oluşuyor.


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.